Rhûňané

2 Dub

Rhûňané se po velké eskapádě v Mlžných horách stáhli zpět ke svému jezeru na Anduině. Na nějakou dobu utichly zbraně, a velitel Batbayar se tak mohl znovu věnovat výdělečnému obchodu. 

Následky předchozí války na sebe ale nedaly dlouho čekat, neboť se další válečná výprava z východu začala dožadovat přechodu přes řeku, s rozkazy od Černokněžného krále, aby co nejusilovněji bránili skřety migrující na jih do Bílých hor. 

Batbayar samotný dostal své vlastní rozkazy, ale také svou představu o tom, co by měl dělat. Samotnému se nechce moc provokovat rohanské jezdce, jelikož jen díky nim jeho obchodní městečko dosud existuje. Král Brytta vůči němu zatím nezaujal jasnou pozici, a tak se bude muset mít na pozoru. 

Zvědové na jihu ale hlásí blížící se výpravu Gondoru – to možná bude způsob, jak si příliš rozhněvat Rohan, a ani se zcela nevzpříčit vůli Černokněžného krále.

Zbraně, kostýmy a vůbec

Podobně jako u Haradu je hlavní barvou červená, až rudá, v případě Rhûnu je ale doplněná zlatou nebo hnědou. Celková stylizace kostýmu může odpovídat mongolskému oděvu nebo jinému východnímu stepnímu národu, jako jsou Kumáni nebo Timuridové, nebo třeba i starověcí Skytové. Můžete se inspirovat také třetím filmem, kde jsou Východňané viděni u Černé brány, ale dát takovou výbavu dohromady by bylo náročné. 

Obecně se hodí čapky, šerpy a šátky na převázání dlouhého kříženého oděvu (viz níže). 

Co se zbraní týče, zkuste se vyhnout rovným mečům (ale víme, že ne mnozí vlastní jinou zbraň, není to tedy nutné). Nejlepší budou šavle, tesáky, sekery nebo i palcáty a kopí. Máte-li reflexní luk, ať už dlouhý nebo krátký, hoďte na sebe šerpu a Rhûn vás přivítá se svou všeobjímající náručí.

Zbroje mohou být lamelové, zlaté šupinové nebo prošívané (převázané šerpou). Mongolské nebo jiné východní helmy asi nikdo z vás nevlastní, postačí tedy už zmíněné čapky, nebo šátky kolem hlavy. Vlastníte-li evropskou rannou helmu (lebku, normanskou, vikingskou,…), pak si můžete kolem tváře převázat červený šátek tak, aby mezi ním a helmou zbyl akorát průzor na oči nebo celou tvář.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *