Gondor

3 Dub

Naše země se táhne od Západního moře až po Anduinu. Minas Tirith, Bílé město, je symbolem odhodlání stovek generací, které čelily hrozbě Mordoru. Krev Númenoru koluje v našich žilách – a naše krev je cenou za bezpečí lidu Západu.

Gondor nepotřebuje krále. Správce Beregond pochází z dlouhé linie strážců trůnu, a jeho odhodlání nelze přehlížet. Sám je velkým válečníkem – ještě za vlády svého otce vedl výpravu proti korzárům z Umbaru a Vrchovcům, kteří zaútočili na našeho dávného spojence, na Rohan.

Pozice na východě i jihu jsou stálé. Černokněžný král se neopovažuje Gondor vyprovokovat. Je to i jedním z důvodů, proč správce svolil k výpravě na sever, kde válka v Mlžných horách  i přes vítězství trpaslíků u Azanulbizaru vládne zmatek a neštěstí. 

Řádné i dobrovolné sbory táhnou na sever! Vojsko, které vede kapitán ithilienských hraničářů Aldamir, se skládá jak z jeho věrných lukostřelců, tak z Gondorských ozbrojenců a pomocné jízdy z Dol Amrothu. Míří do Rohanu, a pak dál na sever. Ještě dál než na sever! Tak hyjé!

Kostýmy, zbraně

Základními barvami jsou modrá a doplňkově bílá (oproti knihám, kde jde o černou a bílou). Modrý varkoč a prošívaná zbroj je adekvátním základem gondorského kostýmu, který si podle dalších úprav můžete předělat na příslušníka výše zmíněných jednotek. Jste-li majiteli plátové zbroje, pak je Gondor (nebo trpaslíci) právě pro vás. Pozdnější helmy, jako šalíře, barbuty a bascinety se také hodí (rané, jako normanské a vikingské směřujeme k jiným frakcím). Pokud se na vás vyskytne (ideálně na zbroji nebo na štítu) bílý gondorský strom, nebo labutí loď, jste-li z Dol Amrothu, bude to skvělé. Ithilienského hraničáře v zelené a hnědé také uvítáme.

Co se zbraní týče, máte téměř volnou ruku – vyhněte se snad akorát šavlím.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *