Vrchovci

15 Bře

Boj pro nás Havrany z Vrchoviny nikdy nekončí.  Války s Rohanem, Arnorem, občas s trpaslíky. Snažili jsme se uchýlit k mírovým způsobům, ale Rohirové vyhnali naše osadníky od Želízu a elfové nemilosrdně pobili celé rodiny, které se snažili zabydlet v opuštěném Eregionu. 

Není jiné volby! Pokud si místo na světě nevybojujeme sami, žádné mít nebudeme. Když před lety dorazila flotila korzárů s haradskými žoldáky, vypadalo to, že to znamená konec Arnoru. Ten, i přes četné ztráty a plenění, odolal, a dnes žádná ze stran nemá síly se posunout nikam dál. 

Naskytla se ale nová příležitost – země Rohanu se staly cílem skřetí migrace. Možná nemáme na to, abychom Rohiry porazili v otevřené válce, ale pokud by se nám podařilo zajistit, aby se skřeti bezpečně usídlili v Bílých horách, trvale bychom mohli našeho dávného nepřítele oslabit. Bílé hory jsou pro skřety skvělým místem. Nejenže tam nežijí žádní trpaslíci, kteří by je mohli ohrozit, ale ani elfové. Lidská království, a zejména Rohan, by pak neměla způsob, jak se skřetů zbavit. Jen musíme dát pozor, aby skřetí problém nepřekročil rozumnou míru a nezačal ohrožovat nás samotné.

Náčelník Havranů Edgar z klanu Alanů se tak v čele svých věrných vydává za Želíz a vkročil do Rohanu! Je doprovázen početnou skupinou na Vrchovinu dobře vyzbrojených kopiníků a pikenýrů, se skupinou zkušených lovců. Bude-li úspěšný, ostatní náčelníci jistě uvidí, že on je pravým sjednotitelem Vrchoviny a následníkem Wulfa. Nepřichází plenit, nepřichází dobývat, ale pokud uspěje, obojí bude následovat. 

Kostýmy, zbraně a vůbec

Vrchovinu se snažíme ladit do doby stěhování národů. Případně je možné zkusit něco ve stylu starověkých “barbarů”, Keltů nebo Germánů. Hlavní barvou je hnědá, doplněná o okrovou nebo přírodní režnou barvu – ale mělo by být jasné, že jste spíše ve hnědém, abyste se nepletli s Rohiry.

Základ kostýmu mohou tvořit jednoduché široké kalhoty, dlouhá tunika a ovinky kolem nohou. 

Technologická úroveň Vrchovců by měla být spíš na nižší úrovni – vyhněte se tedy plátovým zbrojím, obouručním mečům a pozdně nebo vrcholně středověkým helmám. Dobrou výbavou může být meč, sekera, kulatý nebo oválný štít a kopí. Ze zbrojí můžete použít prošívanice a kroužkové či lamelové zbroje. Vyhněte se šupinám, které se hodí spíše pro Rohan. Helmy mohou být prosté vícekusové nýtované, hodí se i očnicová helma, pokud není příliš zdobená. 

Můžete se také strojit do kostýmu prostého lovce s lukem.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *