Skřeti na cestách

11 Bře

Bitva u Azanulbizaru byla tragickou porážkou, která předznamenala ještě větší zkázu. Vítězstvím opilí trpaslíci se chopili iniciativy a začali vybíjet každou osadu v Mlžných horách, dokud nezbylo jen město goblinů v průsmyku, které nám zavřelo brány před nosem. 

Na východě je Velká řeka, kterou nemůžeme přebrodit ani přeplavat, navíc zatíženi o celé prchající rodiny. Hory jsou nám zavřené, nemáme síly proti trpaslíkům, abychom se do nich mohli vrátit. Cesta na sever přes Kosatcová pole také nemá budoucnost, jediný brod drží silná trpasličí posádka. 

Zbývá jen cesta na jih, kolem lesa elfů. Cesta je to nebezpečná, elfové i trpaslíci nás pronásledují, a jak vejdeme na otevřené pláně na jihu, hned nás pronásledují lidští jezdci na koních. Podařil se nám ale dílčí úspěch: vybudování malé přestupní osady v kopcích u řeky, kde se navíc můžeme opřít o podporu lidí z východu sloužících Černokněžnému králi. Není to ale místo, kde můžeme zůstat napořád, lidé by se s námi časem vypořádali a naše cesta by musela začít nanovo. 

Naším cílem jsou Bílé hory. Cesta k nim vede přes podmáčené bažiny, prudkou řeku nebo přes pláně plné lidských jezdců. Je to ale naše jediná možnost, neboť nikdo není natolik zoufalý, aby se pokusil usídlit v lese živých stromů. Zvědům se už podařilo vybrat několik míst, kde bychom se mohli natrvalo usadit. Nebude to jednoduché, ale jinou možnost nemáme. 

Kostýmy, zbraně a vůbec

Skřetí kostým se většinou vyrábí tak, že vezmete starou hnědou nebo černou prošívku, a postupně na ní vrstvíte kousky dalších materiálů: roztrhané látky, kůži, kožešiny, kosti, dřevo a kousky černého nebo zrezivělého železa. 

Důležitým prvkem skřetího kostýmu je maska. Z čeho ji ale vyrobit? Možností je mnoho: latex, papírmaš, sádrová nebo samofixační obinadla, a mnohé další. Latex je jediný, ze kterého můžete rozumně vyrobit celohlavovou masku, ze zbytku můžete udělat spíš jen škrabošku. Latex také pojme nejvíc detailů, ale výroba takové masky je náročná a vyžaduje práci s modelářskou hlínou a odlitky. Můžete si ji samozřejmě koupit, ale maska vám mnohdy nebude sedět správně na očích. Protože se tábor odehrává v létě, asi bych vám latexovou masku ani nedoporučoval, je v nich opravdu horko a pot se skrz latex nedostane. 

Kdybych vám měl něco doporučit, tak jsou to škrabošky z papírmaše, které zvládnete vyrobit sami doma. Výhodou škrabošek je, že je můžete vždycky rychle sundat a bez problému znovu nasadit (například když odpočíváte na mrtvolišti a čekáte na oživení). 

Jestli nechcete investovat čas do masky, můžete si vždycky zamalovat obličej barvou – ale to není tak pěkné a zabere víc času přímo na táboře. Nebo, pokud jako správný skřet máte citlivou pleť, strávit několik hodin v barvě nemusí být úplně to nejlepší, co jí můžete udělat. 

Zbroje skřetů nemají žádná výraznější omezení – jen by neměly být čisté a naleštěné. Rez, černé fleky a špína jsou jenom výhodou. 

U zbraní máte volnou ruku, možná se vyhněte akorát kuším a obecně příliš vznešeně vypadajícím kouskům. Štíty se dají použít skoro všechny, a můžete u nich použít stejný princip jako u zbytku kostýmu – vrstvení materiálu: kůže, kožešiny, roztrhané látky, abyste docílili dostatečně hrubého vzhledu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *