Trpaslíci

6 Bře

Vítězství je naše! Bitva u Azanulbizaru byla pro skřety zdrcující. Skřeti vsadili vše co měli, a také o všechno přišli. Jejich državy v Mlžných horách pak padly jedna po druhé. Zbytek skřetů se rozprchl po údolí Anduiny, kde se dostávají do konfliktu s místními lidmi a elfími hraničáři z Lórienu. Přes Anduinu se jim dostat nepovedlo, a na severu je mnoho našich táborů. Jak naše vojska postupovala v horách od osady skřetů k další, do pohybu se daly celé skřetí rodiny. Nastala velká migrace skřetů jediným možným směrem: na jih, přes země Rohanu. 

Král Thorin II. ale nehodlá polevit. Vybral ty nejlepší válečníky, aby se za skřety vypravili. Malý, ale po zuby ozbrojený oddíl tak nyní překračuje řeky kolem Lórienu a je skřetům ve stopách. Naše dílo bude dokonáno!

Baruk Khazâd! Khazâd ai-mênu! 

Kostýmy, zbraně a vůbec

Jestli chcete bojovat za trpaslíky, připravte si vousy. Jsou zapůjčitelné i od nás, ale lepší mít vlastní, které vám budou dobře sedět. 

Hlavní barvou je šedá, doplněná hnědou. Zdobení může být i zlaté nebo stříbrné. 

Trpaslík by měl působit mohutně, s čímž vám pomůže prošívanice. Obecně by měli být trpaslíci co nejobrněnější, od kroužků až po plátové zbroje. Helmy můžete vzít téměř jakékoli, s vousy vypadají dobře v podstatě všechny. Nepodceňujte ale letní horka a věřte, že občas oceníte lehčí výbavu. 

Specializované trpasličí zbroje působí geometricky a spíše postrádají ladné křivky jiných plátových zbrojí. Vyloženě trpasličí helmy mohou být dost umělecká záležitost, viz níže.

Sekery, kladiva a palcáty by měly být hlavními zbraněmi, ale rovné meče a kopí se uplatní také. Štíty se hodí kulaté, případně mandlové, nebo i pavézy. Trpaslíci místo luků používají kušem, jelikož jejich ruce jsou příliš krátké. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *