Rohan

4 Bře

První z bitevních frakcí pro devátý ročník je zde!

Král Fréaláf je mrtev! Nastupuje jeho syn Brytta, jedenáctý král Rohanu. 

Jeho vláda bude náročná, neboť je to právě Rohan, který je nyní obětí války trpaslíků a skřetů. Poražení skřeti, vyhnaní z Mlžných hor hledají nový domov, ideálně bez trpaslíků. Mnozí bloudí v údolí Anduiny, kde je postupně odlovují elfí hraničáři. Způsobem pokus-omyl to ale vypadá, že skřeti nabrali nový směr: Bílé hory, které oddělují Rohan od Gondoru. Pokud se jim tam podaří usídlit, v Rohanu už nikdy nezavládne mír.

Jízdní sbory tak mají plno práce, víc, než jsou schopné zvládnout. Gondor tak poslal na pomoc malé vojsko hraničářů, aby jim s tímto úkolem pomohli. 

Skřetí krize nezůstává bez povšimnutí na západě, kde se stále drží výprava korzárů a haradských žoldnéřů v Tharbadu, navíc s podporou několika vrchovských kmenů. Jejich válka s Arnorem momentálně stagnuje, a jezdci ze západu hlásí zvýšení aktivity na hranicích. 

Za krásu našich koní!

A rychlost našich žen!

Kostýmy, zbraně a vůbec

Rohan je, jak už to bývá, zelený. Ale protože jsme velkorysí, dovolujeme vám kostým doplnit také o hnědou a ozdobit bílou a zlatou. Jestli to ale přeženete s hnědou, můžou si vás pak plést s Vrchovci, a to by žádný Rohir nikdy nedopustil.

Rohanské kostýmy jsou inspirovány anglosaským raným středověkem, případně i germánskými kmeny stěhování národů nebo Vikingy. Jednoduché kalhoty, ovinky, dlouhé tuniky a kaftany, a vypadáte k světu. Když nasadíte kroužkovou nebo šupinovou zbroj a k tomu nějakou raně středověkou helmu, budete dokonalí. 

Nejlepší volbou ze zbraní je jednoruční meč a kulatý štít, ať už jezdecký nebo pěstní. Luky, jednoruční či obouruční sekery a kopí se uplatní taktéž. Straňte se kuší, šavlí a obouručních mečů. 

Pokud chcete předstírat jízdu na koni, přivezte si skořápky kokosových ořechů a kamaráda.

Rohan je na scéně českého larpu velice populární a kostým na něj dělaný najde snadné využití. Filmové zpracování rohanských kostýmů je jedno z nejhezčích, a nesáhnete vedle, pokud byste některé zkopírovali – např. kostým Éowyn, Hámy, Éomera, nebo některého z mnoha obyčejných jezdců. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *