Strážci ostrova

10 Pro

Framsburg leží na soutoku řeky Anduiny. Hned za městem se na řece nachází ostrov porostlý listnatými stromy, který je pro zdejší lid posvátný. Na tomto kouzelném místě rokuje vždy i sněm města. Ostrov je dokonce tak posvátný, že sem nikdo nesmí nosit zbraně a nikdy na ostrově nedošlo k žádnému boji. A ti, kteří dohlížejí, aby tajemný ostrov zůstal nedotčen, se nazývají Strážci.

Jistá skupina Strážců žila na ostrově a v jeho okolí odnepaměti. Jednalo se o různé kmety, věštce a čaroděje. Při znovuzaložení města to byli právě Strážci, hlídající tajemné síly žijící v okolí, kdo radil náčelníkovi a sepisoval pro něj potřebné listiny. Později, když vznikl sněm, hledali měšťané někoho, kdo by nestranně dohlížel na řád věcí ve městě. A tak se Strážci stali nejen ochránci ostrova, ale také těmi, kdo dbá na řádný průběh voleb, vede v patrnosti členství ve společenstvech, zapisuje rozhodnutí sněmu a vyhlašuje, co nařídil náčelník. Strážci dohlíží. Nevládnou. Nejsou členy žádného společenstva.

V čele Strážců stojí stařešina. Prvním z nich byl Warren, zakladatel obnoveného města. Je to právě stařešina, kdo vyhlašuje volby a dbá na jejich průběh. Spolu s nemnoha čaroději řeší i síly zla okolo města a spolu s písaři má na starosti vydávání listin a pomoc při náčelníkových soudech.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *