Mudrci

27 Lis

Mudrci jsou společenstvo zvídavých a nadaných hlav, kteří bádají ve vědách a prohlubováním svých znalostí přinášejí prospěch městu. Před založením spolku bylo po městě roztroušeno mnoho skupin felčarů, alchymistů, bylinkářů a podobně. Po delší době soupeření, způsobené stejnými zájmy a cílovými skupinami, se rozhodli spojit a založit společenství, které se postupem času stalo knihovnou vědomostí a majákem pro učené jedince. Odtud pochází jméno „mudrci“, které se nakonec vžilo. 

Mudrci se věnují léčbě lidí, konvenčními i… nekonvečními způsoby, alchymistickému bádání a popisování vlastností bylin. Společenstvo je rozděleno na skupiny, přičemž každá se věnuje svému bádání, nicméně spolu velmi blízce spolupracují a vůdci jednotlivých skupin jsou více než ochotní své znalosti sdílet se všemi členy společenstva, tím pádem všichni mají možnost přiučit se nějakému oboru. 

Když zrovna nebádají, tráví čas ve své vyhlášené vinárně, kde vyrábí všelijaké likéry a dělají pitné experimenty, které se někdy opravdu zdaří a zrodí se takřka božský mok a někdy naopak stvoří něco, co by nepozřel ani pes, ale má za to výborné anti-cokoliv účinky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *