Družina alias Náčelníkovi věrní

17 Pro

Ačkoli je Framsburg spíše divočinou, nežli vyspělou civilizací jako Železný Rhûngaroth, přesto je třeba, aby byl ve městě zachován pořádek. A nejen k tomu má náčelník svou Družinu. Jedná se o skupinu elitních válečníků, kteří jsou věrní městu a jeho zákonům, chrání občany a udržují řád, alespoň v rámci možností.

Prestižní pozice družiníka je pocta, která se poštěstí pouze těm nejlepším a nejstatečnějším bojovníkům. Jsou vybíráni náčelníkem z městských společenstev a po složení slavnostní přísahy se zodpovídají pouze jemu a kapitánovi Družiny. To také znamená, že se tímto okamžikem zříkají své příslušnosti ke svému bývalému společenstvu a musí být při řešení případných sporů nestranní. Jejich sídlem jsou odnepaměti kasárny přiléhající k hodovní síni, aby byli svému vůdci vždy po ruce a mohli chránit jeho i obyvatele města před případnými nebezpečími zevnitř i zvenčí.

Po nedávné tragédii při boji se třemi zlobry, které se nakonec přeživším podařilo zahnat na jih, se však mnoho náčelníkových věrných nevrátilo a našlo svůj věčný odpočinek v nedalekých mohylách. Bude proto potřeba najít nové družiníky hodné tohoto postavení. Budeš jím právě ty?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *