Korzáři z Umbaru

27 Led

Velké město na pobřeží dalekého jihu, které je domovem nechvalně proslulých korzárů.

Umbar byl jedním z přístavních měst, které Númenorejci obsadili, aby zajistili své pozice ve Středozemi. Po pádu Númenoru zůstal v jejich rukou. Narozdíl od Númenorejců v Gondoru a Arnoru ti zdejší přijali víru v Melkora a stali se tak zvanými Černými Númenorejci. Tito Královi muži, jak si sami říkali, dali vzniknout mocným flotilám, které tyranizovaly pobřeží dalších lidských  království.

V roce 933 tito korzáři ztratili svou moc, když Umbar obsadilo gondorské vojsko. Po dalších 500 let pak bylo město državou Gondoru. Krev Černých Númenorejců se zde ale zachovala.

Tedy, před tisíci lety byl Umbar gondorskou državou a velkým obchodním střediskem. To se změnilo za vlády gondorského krále Castamira Uzurpátora. Jeho krutá vláda byla ukončena krvavou občanskou válkou, během které byl zabit. Jeho následovníci však unikli do Umbaru, který se od království posléze oddělil.

Mezi Umbarskými se opět vznítila nenávist ke Gondoru. Doteď podnikají námořní výpravy na gondorské přístavy v Belfalasu a Anfalasu, zotročují a prodávají tamní lid, vypalují a plení. Stala se z toho taková národní tradice. K prodeji otroků jim dobře slouží jejich soused Harad, s jehož obyvatelstvem se za poslední staletí značně promíchali, a se kterým mají vřelé a vzájemně prospěšné vztahy.

Není tomu tak dávno, přesně v roce 2746 (tj. 33 let), kdy velká výprava korzárů plenila pobřeží Dol Amrothu a dokonce zabila jeho knížete. Ale Umbarští se zmůžou i na něco víc než jen bezohledné loupení a vraždění. Dva roky poté spolu s Haradem a Vrchovci provedli koordinovaný útok na Gondor a Rohan, který málem přivodil pád obou těchto království. Dodnes zůstávají hrozbou všech přístavních měst na jihu. Samotný pohled na vysoké černé plachty jejich lodí je důvod k panice.

Hlavní barva frakce: černá
Vedlejší barvy frakce: zlatá

Kostýmy a  zbraně
Korzáři jsou si blízcí s obyvateli Haradu a je to vidět i na jejich oděvu. Taktéž běžně nosí šátky a turbany, ale vypustili tradiční haradskou rudou barvu a jsou oděni převážně v černé. Jejich výbava je uzpůsobena životu na moři, rychlému pohybu a boji ve stísněných prostorách lodí. Šavle, tesáky, nože a malé štíty jsou skvělým přítelem každého korzára. Obyčejní plenitelé, kteří řídí lodě a také na nich bojují, nosí převážně jen lehké, kožené, či prošívané zbroje. Velké popularitě se mezi nimi také těší kuše a krátké luky. Na druhé straně stojí ti, co se stále považují za pravé Númenorejce a jejich výzbroj tomu odpovídá: černé kroužkové a plátové zbroje, stylizované do ostnů, podobně jako zbroj Saurona a prstenových přízraků. Tito válečníci jsou více uzpůsobeni boji na pevnině, bojují i s obouručními zbraněmi nebo velkými asymetrickými štíty.

Nějaké oko Saurona na štítu nebo na zbroji určitě neuškodí.

Kdyby někoho napadlo hledat inspiraci na korzáry v rozšířené verzi Návratu krále, může. Sice vypadají jako postapo motorkářský klub z Mongolska, ale jestli se vám takové věci líbí, proč ne.

(Finální verze vlajky je v procesu.)