Skřeti z Morie

28 Led

Táborový evergreen v podobě skřetů z Mlžných hor nás nemine ani na čtvrtém ročníku. Za tu dobu si tamější skřeti prošli zajímavou historií…

Mocnému skřetímu náčelníkovi se podařilo roku 2777 Třetího věku sjednotit poražené skřety a chytře využít rozporů mezi dobyvateli Mlžných hor. Skřeti tehdy vyšli z tunelů, obsadili průsmyky a dobyli zpět Gundabad. V následující válce bojovali bok po boku s obnoveným Angmarem a Vrchovci. Zatímco první jmenovaný spojenec byl jednotným útokem nepřátel smazán z mapy, druhý jmenovaný pak skřety zradil a inicioval obnovení Arnorského království. Lid Nemysla Nathakara zůstal v boji osamocen, avšak ještě předtím se mu podařil zázrak — zlomit odpor obklíčené Roklinky a krutě ji vyplenit.

Zima mezi roky 2777 a 2778 sice přinesla soustředěný tlak obnoveného království, lindonských elfů a trpaslíků z Modrých hor, takže doutnající Imladris byla ztracena, avšak ani tato mocná aliance si prozatím netroufla na mohutné štíty Mlžných hor (mj. proto, že Arnor, složený dosud ze tří samostatných frakcí, byl zatím sjednocen leda osobou krále, ale nikoli fakticky). Nemysl Nathakar proto opevnil západní svahy svého panství, mezi skřety nazývaného „Hordor“, a své armády soustředil na invazi na východ, která by jej spojila s nově probouzejícími se silami zla a poskytla by mu dobré zázemí proti invazi ze západu, která jistě jednou přijde.

Hlavní barva frakce: černá
Vedlejší barvy frakce: bílá, šedá, hnědá

Kostýmy a zbraně
Staré navrstvené roztrhané hadry v temných barvách, s kusy zvířecích končetin. Jako doplňky ozdoby z kostí a zubů. Na ochranu zrezivělé zbytky kovových zbrojí nebo staré zbroje kožené. Možné jsou i menší štíty. Nejčastějšími zbraněmi jsou na konci zahnuté jednoruční meče, šavle (zrezlé) nebo krátké luky (klasický skřet) a obouruční meče (berserker). Kvalita skřetích zbraní se odvíjí od toho, co zrovna nakradli… takže když se najde jakákoli ušmudlaná zbraň, bude se hodit do repertoáru skřetí jednotky.
Jinak řečeno, nemusíte být moc šikovní, abyste dokázali stvořit kostým na gundabadského skřeta 🙂

Vůdce frakce: Nemysl Nathakar I.
Jeden z největších skřetích vojevůdců. Viz samostatný článek psaný pro loňský ročník.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *