Elfové z Lothlórienu

21 Led

Lothlórien je odnepaměti obýván elfy. Jako první zde žili Nandor a pojmenovali tuto zemi jako Lindórinand — Údolí pěvců. O mnoho později přišli Sindar, Šedí elfové, pod vedením Amdíra, který však padl na Dagorladu. Po smrti jeho syna Amrotha lesu nevládl nikdo, a to až do příchodu Celeborna a Galadriel ze zničeného Eregionu. S příchodem této moudré dvojice se proměnil i samotný les, neboť byly v tomto lese vysazeny známé mallorny. Společně zde vybudovali chráněnou elfí říši, kde „nic nepodléhalo času a rozkladu“. Lid Lothlórienu se od těch dob nazývá Galadhrim.

Lothlórienští elfové nezasáhli do předchozích válek, ať už se jednalo o válku, která nastala poté, co Drak Šmak zničil Erebor a Dol a vyvrcholila Bitvou před branami Morie r. 2770 TA, nebo o občanské války vedené na východě mezi legitimisty a rebely (2775 TA). Stejně tak se neúčastnili ani hrdinnských činů, které r. 2777 TA vyústily v obnovení Arnorského království, ale i pád Roklinky. Proč? Lórien se nachází hned před bránou Morie a nemá to tak k nepřátelům daleko a jeho lid není příliš početný na to, aby mohl kromě obrany své vlastní země vysílat ještě pomocné armády spojencům.

Leč nyní přišla válka elfům přímo na dvorek. Arnoru se nepodařilo vyvrátit skřetí říši řízenou z Morie a Gundabadu, lidmi nazývanou „Hordor“. Vyčerpané síly Eriadoru odvolaly ofenzivu a skřeti tak mají nyní ideální příležitost zničit elfí království ve svém podhůří.

Moudří vládci Lothlórienu však jistě nebudou ve válce osamoceni. Je téměř jisté, že Thranduil z Lesní říše (a snad i jeho spojenci) nenechá skřety vpadnout po osmi letech opět do Údolí Anduiny. A proto je potřeba, aby se udrželo toto malé království na západním břehu mohutné řeky.

Hlavní barva frakce: zelená
Vedlejší barvy frakce: hnědá, zlatá, stříbrná

Kostýmy a zbraně
Špičaté uši jsou nutností. Ať už si vyrobíte vlastní (http://b5a.cz/navdat/usi.pdf – zde jeden návod), nebo koupíte latexové, vždy doplní kostým a u některých kostýmů budou tím jediným, co vás odliší od lidí. Nám se osvědčily tyto, neboť drží i bez použití latexu (s tím se vám chce patlat, když jste na víkendovém larpu, ale každodenně na táboře už moc ne). Dlouhé vlasy obecně výhodou (navíc mohou zakrýt uši, takže se s těmi špičkami potom nemusíte tolik zaobírat). Oblečení elfů je laděno do přírodních barev, nejpoužívanější je zelená a hnědá, doplňkově se používá stříbrná. Vyhrajete-li si s nějakými elfími motivy (listy, různé křivky), určitě nic nezkazíte. Ze zbrojí jsou vhodné především různé kožené doplňky.
Nejčastějšími zbraněmi jsou kromě luků elfí šavle a meče, u jednoručních variant bývají doplněny o štít. Častá byla rovněž kopí (která však budou povolena jen doopravdy velmi zkušeným válečníkům a nikomu jinému).

Vládce Lothlórienu: Celeborn
Elf ze sindarského rodu a příbuzný krále Thingola z Doriathu. Na jeho dvoře se seznámil s Galadriel, s níž se oženil. Později společně vládli Eregionu. Z něj po čase Galadriel odešla do Lothlórienu, Celeborn však setrval. Vedl eregionskou obranu proti Sauronovi, avšak i za pomoci Elronda byl Eregion zničen. Celeborn se poté odebral za svojí ženou.

Vládkyně Lothlórienu: Galadriel
Je jednou z nejvznešenějších a nejstarších bytostí přebývajících ve Středozemi. Patří ke Vznešeným elfům z rodu Noldor a viděla mnoho utrpení svého lidu. Během pobytu v Eregionu se k ní dostala Nenya, elfí prsten vody. Právě s ním později vybudovala mocné ochrany okolo Lothlórienu a způsobila, že les začal připomínat dávno ztracená království z Prvního věku. O tom, že byla nejen vznešená, ale i mocná, svědčí, že o pár století později (již v čase, kdy moc prstenů nefungovala) bude schopná samotná rozmetat temnou pevnost Dol Guldur a na místě vybudovat zahradu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *