Skřeti z Mlžných hor

20 Zář

Obrovskému pásmu vysokých hor rozkládajících se od hory Gundabad až po Železný pas se říká Mlžné hory. Dříve byly zčásti obydlené trpaslíky, kteří žili především v Morii. Dnes se tyto hory hemží nejen skřety, ale i trolly a vrrky.

Místní skřeti nejsou příliš organizováni. Jsou rozčleněni na spoustu menších kmenů, často zápasících i mezi sebou. V jejich čele stojí náčelníci, často ti největší a nejsilnější skřeti. Kmeny se čas od času spojují, aby potrápili okolní lidské a elfské obyvatelstvo. Plení vesnice, kradou zbraně, bez lítosti zabíjí a než se stačí napadená země vzpamatovat, zmizí vysoko v horách do skrytých dolů a pevností.  

Stejně jako ostatní skřeti nejsou příliš chytří. Dokáží sice kovat zbraně a zbroje, ale jejich kvalita je více než pochybná. To, co nakradou, má obvykle větší hodnotu než to, co sami vyrobí. Rádi se tedy ozbrojují nakradenými zbraněmi a používají materiál ze zbrojí padlých nepřátel. Jsou velcí jako ostatní skřeti, tedy 4-5 stop. V boji jsou často viděni s trolly, které si podmanili, a také s vrrky, které používají jako jezdecká zvířata.
Jsou hnáni nenávistí k ostatním rasám a touhou po moci a jako takoví boj často vyhledávají a chtějí co nejvíce rozšířit svá území.

Kostýmy a zbraně:
Skřeti používají převážně nakradené elfí a lidské zbraně, o které se moc nestarají a podle toho vypadají – jsou zrezlé a omlácené. V oblibě mají krátké meče a kvůli své výšce také kopí (jako vždy, ta budou povolena jen pokud budou naprosto bezpečná a v rukou zkušeného bojovníka). Používají také krátké luky a malé štíty.
Všechny zbraně by měly vypadat použitě a nepříliš kvalitně, menší zuby v čepeli nejsou na škodu.
Zbroj je možná, ale není nutností. Může být kožená (potrhaná), nebo staře působící kroužková či kusy zbroje plátové. Oblečení v hnědé a šedé barvě, též potrhané a staré, hodí se různé pruhy tmavé látky. Na rozdíl od skřetů z Gundabadu nejsou úplně vhodné kožešiny.

Spojenci: Skřeti z Gundabadu, Východňané z Rhûnu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *