Trpaslíci z Železných hor (I. roč.)

20 Zář

Dříve byli trpaslíci k nalezení téměř ve všech horách, kde se dalo těžit. Dnes se většina jejich populace nachází v Železných horách, pohoří daleko na severovýchodě. Část jich obývá také Šedé hory, ale odsud postupně mizí, jak útoky z Gundabadu stále přibývají.

Železné hory byly trpaslíky obydleny už odpradávna. Království Železných hor bylo založeno teprve nedávno, a to v roce 2590 třetího věku, kdy byla většina trpaslíků vyhnána z Šedých hor ledovými draky. Zakladatel a současný vládce království, Grór, je synem krále Dáina I., který byl právě těmito draky zabit. O vojenské záležitosti se stará jeho syn a dědic Náin.

Trpaslíci žijí pod zemí, neboť většinu času tráví těžbou kovů a drahokamů. Pro tuto práci mají skvělé vybavení, a to nejen materiální, ale i fyzické – vysocí jsou asi jen 5 stop, ale mají silnější, těžší a robustnější postavy než lidé. Jsou také mistrnými kováři, jejich zbraně patří k těm nejlepším, stejně jako jejich zbroje. Dokáží vytvářet velmi pevné slitiny a dokonce pracovat s mithrilem. Do boje chodí zakuti v železe, třímajíce bitevní sekery a štíty. Je jen málo věcí, co dokáže porazit oddíl trpaslíků v přímém boji, protože ačkoli jsou těžce obrněni, tak téměř se neunavují. Dokáží přestát útok téměř čehokoli.

Trpaslíci nejsou výbojná rasa. Jsou spokojeni, dokud mají dost zlata a drahých kamenů. Ale ten, kdo by se je pokusil z jejich dolů pod horami vyhnat, pozná, že bojovat s trpaslíky asi není nejlepší nápad. Skřetům to ale zdá se nedochází, a tak stále dochází k bojům v Šedých horách. S elfy nemají spory, spíše je nechápou a považují za povrchní. Nejlepší vztahy mají trpaslíci z Železných hor s lidmi z Esgarothu, kde obě strany velmi bohatnou ze vzájemného obchodu.

Kostýmy a zbraně
Bezpodmínečnou součástí kostýmu každého trpaslíka jsou VOUSY! Bez nich trpaslík nevypadá jako trpaslík. 🙂 Vyrobit se dají např. z koudele, nebo koupit (http://b5a.cz/navdat/vousy.pdf – zde jeden z mnoha návodů). U kostýmu platí, že čím více kroužkové a plátové zbroje schrastíte, tím lépe. Od věci také nejsou přilbice (z těch evropských např. varjažské). Co se zbraní týče, trpaslíci si nejvíce oblíbili sekery a kladiva, u jednoručních provedení doplněné o štít. Ze střelných zbraní jsou používány nejvíce kuše. Jejich zbraně i zbroje by měly být alespoň lesklé, ještě lépe zdobené ornamenty.

Spojenci: Lidé z Esgarothu, Elfové z Lesní říše

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *