Elfové z Lesní říše

20 Zář

Lesní říše se nachází na severu Zeleného hvozdu (později přejmenovaného na Temný hvozd). Zdejší elfové nejsou tak mocní ani vzdělaní, jako Vznešení elfové ze Západu, neboť se jedná o “pouhé” Lesní elfy. Stále jsou to však elfové se vším všudy, jsou nesmrtelní, sliční a jejich schopnosti nenápadného pohybu v lese se nikdo nevyrovná.

Již v prvním věku se v lesích mezi Mlžnými horami a Dálným východem usadili elfové, jednalo se o Nandor, Zelené elfy, a Avari. Společně tak vznikl národ Lesních elfů. V druhém věku do Zeleného hvozdu přišel Oropher s družinou Šedých elfů a založil zde království a vládl celému lesu po mnoho let až do doby, než povstal Sauron. Král Oropher se přidal k Poslednímu spojenectví elfů a lidí a vytáhl s velkou silou proti nepříteli. Žel během války zemřel, a tak jeho místo zaujal jeho syn a dědic, Thranduil.

Po tisíc let bylo v Zeleném hvozdu bezpečno. To však nemělo trvat věčně. Na jihu lesa se usadil tajemný Nekromancer, les byl otráven a elfové se museli stáhnout na sever lesa. Právě tehdy se začalo Zelenému hvozdu říkat Temný hvozd.

Přestože se elfové stáhli na sever lesa, zůstali otevřeni obchodu s královstvími Erebor a Dol. Tedy až doposud. Erebor i Dol byly nedávno zničeny drakem Šmakem a těžko říci, jak zareaguje Lesní říše.

Kostýmy a zbraně
Špičaté uši jsou nutností. Ať už si vyrobíte vlastní (http://b5a.cz/navdat/usi.pdf – zde jeden návod), nebo koupíte latexové, vždy doplní kostým a u některých kostýmů budou tím jediným, co vás odliší od lidí. Oblečení Lesních elfů je laděno do přírodních barev, nejpoužívanější je zelená a hnědá, doplňkově se používá zlatá. Vyhrajete-li si s nějakými elfími motivy (listy, květy), určitě nic nezkazíte. Ze zbrojí jsou vhodné především různé kožené doplňky.

Nejčastějšími zbraněmi jsou kromě luků elfí šavle a meče, u jednoručních variant bývají doplněny o štít. Častá byla rovněž kopí (která však budou povolena jen doopravdy velmi zkušeným válečníkům a nikomu jinému!).

Spojenci: Trpaslíci z Železných hor, Lidé z Esgarothu

A opět zde máme malý bonus od vyčerpaného vedoucího!
„V druhém věku do lesa přišel Orofar a založil zde království.
Království je věhlasné minimálním výskytem kašle, zánětů hltanu a hrtanu. Také zde je druhý nejnižší výskyt zánětu dásní hned po skřetím Bezzubém kmenu.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *