Elfové

17 Bře

Když v roce 2777 skřeti vyplenili Roklinku, mnozí z uprchlých elfů zamířili před průsmyk Caradhras do Lórienu. Co válka skončila, Lórien společně s Arnorem pomohl Roklinku vybudovat znovu. Ti, co měli Roklinku chránit, se připletli hned do několika konfliktů, bojovali s troly, vrky, a udělali si nové nepřátele – Vrchovinu, když se rozhodli, že k osidlování prázdného Eregionu prostě nedojde a osadníky pobili (elfí velitelé se dodnes hájí tím, že to byla jen nešťastná shoda okolností a špatné vyložení rozkazu).  

Lórien se dokonce vydal do skutečné války poté, co se neprozíraví skřeti bojující s trpaslíky rozhodli, že Zlatý les vypálí. V následující bitvě u Azanulbizaru pak trpaslíci i elfové skřetí vojsko porazili a trpaslíci vyhnali z hor každého skřeta, co našli. 

Od té doby je, co se skřetích aktivit týče, rušněji v údolích pod horami. Skřeti přišli o své tradiční území, z nich jediné v okolí, co přežívá je gobliní město v průsmyku na severu. Nový král goblinů ale prchající skřety k sobě nepustil, a ti tak bloudí v údolí Anduiny – a občas zavítají i právě do lesa elfů. Hraničáři mají plné ruce práce – a v poslední době zvolili i aktivnější roli; vydali se do údolí kolem sami a skřety loví aktivně i pokud nenarušují lesní celistvost. Zdá se, že nejsou sami, kdo se vydal mimo svá klasická místa, zprávy hovoří o gondorském vojsku pochodujícím směrem na Rohan.

Kostýmy, zbraně a vůbec

Elfové, jak už to u nich bývá, jsou převážně zelení, zejména ti z Lórienu. Modré a šedé barvy vznešených elfů jsou nicméně také přípustné. Obě skupiny elfů zdobí zlatem, se kterým to ale nepřehánějte. Jako symbol na štít nebo na kostým se hodí Lórienský list nebo hvězda. 

I když by mnozí tolkienovští učenci nesouhlasili, jako elfové byste měli mít špičaté uši. Máme některé k půjčení, ale lepší je mít vlastní. Spolu s nimi se může hodit čelenka nebo helma. 

Můžete se zdobit pomocí šperků a nejrůznějších doplňků: hodí se drátěné šperky, čelenky, korunky. Mohou být z mědi, mosazi, kůže. 

Jako oděv vám dobře poslouží obyčejný dlouhý zelený varkoč přehozený přes obyčejnou tuniku. Kostým hraničáře využije i plášť, zelený, hnědý nebo šedý – ale neměl by být příliš dlouhý a těžký, aby nepřekážel. Půlkolový plášť je ideální. 

U zbrojí máte široký výběr – kožené zbroje, lehké prošívanice, šupiny, kroužky. Příliš nejsou vhodné pozdně středověké plátové zbroje, i když i ty se dají vhodně upravit na elfí kostým. 

Zbraně. Luk je pro elfy dobrou volbou, ale neměl by převažovat. Přílišné množství luků na jedné straně může být mimo bitvy o tvrz nevýhodou. Jako lukostřelci byste si měli vozit vlastní šípy. Dáváme některé k zapůjčení, ale většinou to vyjde na maximálně 5 šípů na osobu. Základní kombinace štít a meč/tesák/šavle se uplatní vždy, stejně jako kopí nebo jiná obouruční zbraň. Vyhněte se možná jen kuším. Ano, můžete bojovat i duálkami, ale počítejte s tím, že si zaběháte. 

Filmovou inspiraci hledejte v Legolasovi, Tauriel nebo elfech z bitvy o Helmův žleb.

  

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *