Elfové z Lothlórienu

23 Úno

Žádné zlo nemůže proniknout do Lothlórienu. Galadriel se o to vždy postarala pomocí své magie. Jako jedna z mála Noldor stále pobývající ve Středozemi je nejmocnější elfkou Třetího věku. Ona a Celeborn, její manžel, jsou těmi, kdo umožnil Lothlórienu prosperovat po celý Třetí věk a poskytnout domovinu všem elfům na východ od Mlžných hor.

Na řece Celebrant, na východ od trpasličího města Khazad-dûm,  leží Caras Galadhon, město Světla a Písní, které je skutečným klenotem a jedním z posledních elfích měst na východ od Mlžných hor. Rozliční elfové, Avari, Sindar, Nandor, ba dokonce i Noldor, zde žijí společně, a jsou známí jako lesní elfové, společně s elfy z Thranduilovy Lesní říše. 

Zlaté stromy Mallorny, které tvoří větší část Lothlórienu, nabízí neskutečný pohled, ve zbytku světa neviděný. Tyto obrovské stromy, které sem ještě ve druhém věku přinesla Galadriel, tvoří obydlí místních elfů.

Zlaté světlo Lórienu po celé věky stálo jako symbol odporu proti temnotě. Um ve výrobě zbraní a zbrojí místních elfů možná nedosahuje výše prastarých Noldor, zato lórienští elfové jsou těmi nejlepšími lukostřelci Středozemě. Relativní blízkost k Mordoru i Mlžným horám znamená častou přítomnost temných stvůr ve hvozdu. Ty jsou ale rychle vyhnány hraničáři elfů, Strážci lesa, jejichž  malé, ale nebývale zkušené a nebezpečné oddíly hlídají les před vším, co by jej mohlo ohrozit. A nejen tím – po trvání Třetího věku do lesa nevstoupili žádní lidé, ani trpaslíci, kteří by nebyli nuceni je rychle opustit. 

Kostým a zbraně

Tedy, jak už se od elfa očekává, měl by mít špičaté uši. Nejlépe samozřejmě vlastní, ale k půjčení na skladu je případně máme. V bitvách opatrně, ať se vám neztratí, což je možné řešit slušivou čelenkou nebo schováním celé hlavy v helmě. 

Základní barvy,  jak už asi čekáte, je zelená, doplněná zlatou, případně šedou. Se zelenou opatrně, ať není moc svítivá, spíše volte tmavší odstíny (použijte přírodní látky, uměliny vypadají blbě). Co se symbolů týče, možná se vyhněte tomu výtvoru, který momentálně máme na vlajce, a raději zkuste něco ve stylu Lórienského listu nebo hvězdy:

Každopádně, elfí kostým si potrpí na všelijaké drátěné šperky, korunky, náušnice, ať už z kůže, mědi, mosazi nebo stříbrně nebo zlatě vypadající. Do RP se slečnám jistě budou hodit slušivé šaty, které mohou být ale do bitev, ke kterým je tento článek, nevhodné.

Co se jistě užije, jsou pláště – zelené či šedé. Se zlatou to obecně nepřehánějte a ponechejte ji spíše jako zdobný prvek. Zelené varkoče, tabardy nebo kabátce jsou taktéž dobrou volbou.Zbroje elfů mohou být poněkud ošemetné, i pokud se budete inspirovat filmy. Máte- li koženou zbroj a různé kožené doplňky, pak se mohou hodit právě sem. Kroužky jsou přijatelné, jsou-li vhodně doplněny dalšími prvky (helmou, šerpou, pláštěm,…). Šupiny jsou také možné, ale spíše “rybího” typu (obdélníky se špičkou jsou charakteristické pro Rohan). Vhodně zdobené pláty můžete zkusit také, ale vyhněte se tradičním evropským zbrojím (zejména gotickým), které se naopak více hodí ke Gondoru (nebo, jsou-li náležitě poničené, ke skřetům). Na elfy se bohužel asi moc nehodí nic historického, inspirujte se tedy asi volně Legolasem, efly z Helmova Žlebu (kde neměli co dělat) a prologem Společenstva prstenu. Inspirovat se Bitvou pěti armád je zakázáno ze zlovůle autora tohoto článku a veškeré pokusy tyto zbroje replikovat se odrazí na snížení počtu životů v bitvě na jedna.

Zbraně: tesáky, šavle, obouruční i jednoruční, pochopitelně luky (jako vždy prosíme: ne sportovní). Žádné kuše a sekery, to elfové rádi nemají, protože na ně mají ošklivé vzpomínky.