Skřeti v RPčku

6 Dub

Vítejte, potenciální skřeti, skřetice a skříťata. Váš kmen vás potřebuje! Hledáme celkem 9 táborníků, kteří by se ujali této role. Přihlásit se může každý!  A co můžete čekat, pokud se přihlásíte? Napřed letmé shrnutí minulého ročníku.

Skřetí kmen se utábořil daleko za městem. To nejlepší,co každý skřet měl, byl nůž. V rámci utajení místa tábora bylo rozhodnuto, že každý vetřelec musí být nelítostně uloven. Takto se kmenu podařilo získat další zbraně, ze kterých mimo jiné vyrobili později velice užitečná kopí. Plenili, zabíjeli, budovali vlastní kulturu. Tak to šlo, než silná výprava z města skřety porazila, většinu zabila a jejich tábora vypálila. Více se můžete dočíst v článku Ze života skřetů, ve kterém je skřetí hra shrnuta detailněji.

Takto vstupujeme do letošního ročníku. Jak si skřeti povedou, a zda se jim vůbec podaří vytvořit nový kmen, je jen na vás. Oproti minulému roku skřety bude čekat ještě těžší situace: skřetí kmen se rozpadl, a mají-li skřeti mít šanci na úspěch, musí ho znovu utvořit. Jednoduché to ale mít nebudou. Každý ze skřetů se považuje za možného vůdce a musí ostatní přesvědčit o své nadřazenosti, jediným způsobem, který znají – silou.

Jestli máte rádi více bojově orientovanější RP, skřeti jsou skvělou volbou.  Můžete čekat mnohem více fyzické aktivity, než je pro ostatní postavy běžné. Počítejte s tím, že si zaběháte a pravděpodobně neuplyne herní blok, kdy by nebyl váš život v ohrožení. Zejména ze začátku budete čelit duelům s ostatními skřety, později se budete účastnit přepadů a velkých šarvátek. Po dobu celé hry vás také bude nahánět překvapivě početný hraničářský sbor. A aby toho nebylo málo, každodenní cvičení formací a boje celkově vás také nemine.

Opět budeme provozovat vlastní výrobnu zbraní a zbrojí jak ve hře, tak mimo ni. Pokud budete mít zájem, můžeme se předem dohodnout na vaší zbroji (vystřižené plechy by se dovezly na tábor, kde bychom je už jen lehce tvarovali, nýtovali a začernili). Pro tento účel byste se museli ozvat dostatečně dlouho dopředu a být schopni změřit vlastní míry. Mohu doporučit skurutí hrudní plát (na obrázku), který je snadný na výrobu a dá se kolem něj dobře tvořit kostým.

Co kostýmů týče, budeme rádi, když na nich budete i před táborem pracovat. Téměř nezbytný je oděv, který vám bude v lese dobře chránit nohy (kalhoty s širokými nohavicemi, suknice), nejlépe ve hnědé nebo černé barvě. Pokud budete chtít předem připravenou kovovou zbroj, prošívanice je také nutností. Velkou pomocí by bylo, pokud byste na tábor dovezli případné zbytky kůží nebo černých a hnědých látek, kterými bychom mohli zaopatřit ty, co kostým mít nebudou. Skřetí masky jsou vzhledná věc a budeme rádi, pokud je přivezete. Počítejte ale s tím, že v latexových vám může být v létě značné horko. Kdo budete chtít, masku si můžete vyrobit i na táboře, ale dejte přede vědět, ať je přichystaný materiál.

Nepotřebné laminátové tyče a hranoly, karimatky, kobercové pásky i molitan, který máte doma, vezměte sebou, pokud byste si chtěli vytvořit vlastní skřetí zbraň a sami nevíte jak. Tedy, pokud vás skřeti zaujali, přihlášku pište na jakubchalupaa@gmail.com (Malcolm). V ní uveďte jméno, věk, zbraně a kostým hodící se na skřety, pokud nějaké máte. Přihlášku posílejte i v případě, že vaše skřetí postava přežila minulý rok a přejete si s ní pokračovat. Na tento mail ať píší i ti, co by chtěli jen vyrobit zbroj.