Letní tábor Pán prstenů bez elfů? Rozhodně ne!

16 Bře

Mezi frakcemi na pátý ročník dětského tábora Pán prstenů nefigurují elfové. Důvodů k této na první pohled nemilé skutečnosti je hned několik.

Při tvorbě taktik na příští rok jsme narazili na problém: U Světlé strany nám jedna z frakcí přebývala. Vzhledem k rozložení mapy se na hranici území, o které se bude bojovat, ocitli jak trpaslíci, tak elfové. Po těžkém rozhodování jsme se nakonec rozhodli pro trpaslíky. Elfské kostýmy jsou ve své podstatě snáze (i barevně) přenositelné jako základy kostýmů pro vojáky Gondoru a Dol Amrothu (u nás na táboře základová barva modrá) a Rohanu (základová barva zelená). Navíc, trpaslíci, jak se ukázalo na čtvrtém ročníku larpového tábora, jsou prostě větší srdcaři. 🙂

Tato skutečnost přináší zároveň ale jedno milé pozitivum – místo elfů bude na pátém ročníku země, která by se jinak jako samostatná frakce jinak vůbec neobjevila. Není si tedy třeba zoufat. Navíc elfové zůstávají přítomní v hlavní složce našeho tábora – rhûngarothském roleplay (tj. hraní rolí), takže chcete-li, elfa stále hrát můžete. (Jen pro úplnost dodáváme, že to, za jakou pojedete frakci, nijak nesouvisí s tím, co hrajete v roleplay. Můžete být frakcí skřet, ale ve městě hrát třeba trpasličího alchymistu.)