Nová městská rada zvolena!

4 Bře

Železný Rhûngaroth má novou radu! Jednalo se o velmi vyrovnaný souboj. Již před pár dny vyletěla počtem hlasů vzhůru Arewia Brisc, zbylá dvě místa zůstávala nejasná. Šance všech kandidátů byly dlouho vyrovnané.

Druhým, kdo se počtem hlasů vyšvihl nad ostatní kandidáty, byl elf Felahir. Tomu se v závěru voleb podařilo dokonce předehnat dosud první Arewii Brisc a volby vyhrát.

Napínavý zůstal souboj o třetí místo. Zbylých šest kandidátů od sebe obvykle nedělil větší rozdíl než dva hlasy. Nakonec se na 3. a 4. místě ustálila dvojice Zimri Ozias (bývalý strážný) a Chingis Altan Qoior (bankéř). Zcela nečekaně nastala parita, kdy oba kandidáti získali po 8 hlasech. V takové situaci se obvykle rozhoduje losem, neboť rozhodovací volby mezi dvěma kandidáty by stály městskou pokladnici zbytečně mnoho peněz. Proto se následně za přítomnosti kandidátů a několika dalších představených města hodilo kostkou (tj. házení bylo nahráno na krátké video). Třetím radním se tak stal Zimri Ozias. Do městské rady se tak dostali čaroděj a alchymistka se sociálním programem a bývalý strážný s protestním programem na styl „Oligarchové, jako je Astor, rozkrádají naše město.“ Bude zajímavé sledovat, jak se tato trojice mezi sebou domluví.

Celkové výsledky:

1. Felahir – 18
2. Arewia Brisc – 17
3.-4. Zimri Ozias – 8
a Chingis Altan Qoior – 8
5. Bingo Zlatníček – 6
6.-7. Ari – 5
a Luppinín Lupínek – 5
8. Gráin Zlatovlas – 4