Volby do městské rady vypukly!

17 Úno

Král stanovil datum, dokdy je možné volit! Níže zároveň naleznete pokyny, jak správně odvolit (přečtěte si to celé, ať to nepokazíte 🙂 ) a odkazy na informace o kandidátech.

Jak volit

Volby se odehrají přes internet. Volit se bude korespondenčně – odesláním emailu. Městská rada, která řídí většinu činností ve městě, je tříčlenná. Z toho důvodu se volí i tři radní. Každý z vás může dát hlas 3 kandidátům. Můžete hlasovat i jen pro jednoho nebo dva kandidáty, v takovém případě vaše zbývající hlasy propadnou.

Volba je neplatná, pokud mail (tj. volební lístek) správně neupravíte:

Předmět emailu musí být ve tvaru: Volby do městské rady – číslo 1. voleného kandidáta, číslo 2. voleného kandidáta, číslo 3. voleného kandidáta.
Příklad předmětu e-mailu: „Volby do městské rady – 4, 1, 2“
(Chcete-li dát hlas jen dvěma kandidátům, vypadalo by to například takto: „Volby do městské rady – 8, 3“. Když jen jednomu, tak by to vypadalo například takto: „Volby do městské rady – 5“)

Obsahem emailu pak musí být vaše (!) jméno a příjmení (z reálného světa). To abychom mohli zkontrolovat, kdo již volil a kdo tudíž už znovu volit nemůže.
Příklad obsahu emailu: Hugo Novotný, Hildegarda Osolsobě apod…

Pro volby byl vyčleněn mail martas3f@atlas.cz. Na něj posílejte své hlasy.

Kdo může volit?

Každý, kdo se již zaregistroval na letošní ročník tábora (vč. kandidátů) + letošní organizátoři.

Dokdy můžu hlasovat?

Hlasovat je možné do neděle 3. 3. 2019. Do té doby je také možno předchozí hlasování upravit – ze stejného emailu jako předtím odešlete zprávu dle výše řečených instrukcí, plus před obsah předmětu zprávy napíšete velkými písmeny „OPRAVA“.

Informace o kandidátech

Přemýšlíte, komu dát svůj hlas? Na hlasovacích lístcích najdete jména a čísla kandidátů, další informace o nich a jejich volební programy. Více zde.

Napsat program, to zvládne skoro každý, ale obhájit si myšlenky v něm, to už je těžší. Jak v tomto úkolu obstáli kandidáti, které zvažujete? To zjistíte z rozhovorů, který s kandidáty udělaly naše Rhûngarothské královské listy (královské noviny). Na poslední straně naleznete i malý článek, který shrnuje, koho kandidáti označili jako vhodné ke spolupráci a koho nikoli. Více zde.