Trpaslíci z Údolí Anduiny

24 Úno

Dříve byli trpaslíci k nalezení téměř ve všech horách, kde se dalo těžit. Dnes se většina jejich populace nachází v Železných horách, pohoří daleko na severovýchodě, a to od dob, kdy byly roku 2590 Třetího věku obsazeny Šedé hory ledovými draky a roku 2770 Šmakem zničen Erebor.

Durinův lid musel v předcházejících letech projít mnohým utrpením. Radost po dobytí posvátného Gundabadu a vítězství v Bitvě před branami Morie vystřídalo zklamání z občanských válek a rychlá ztráta dobytého území v Mlžných horách. Vše však vynahradilo loňské tažení trpasličích legií. Ty zprvu zajistily Údolí Anduiny. Nakonec se však na severním bojišti podařilo něco nepředstavitelného – dobýt Khazad-dûm, v elfštině Morii! Trpasluj tak má opět trpasličího vládce.

Durinův lid však rozhodně nezapomněl na své spojence. Trpasličí legie tak v Údolí Anduiny zůstaly a připravují se podpořit Rohiry v další válce. Trpaslící by se rádi vrátili domů do Železných hor přes drobnou (úspěšnou!) turistickou exkurzi zeměmi východu.

Obecně o trpaslících
Trpaslíci žijí pod zemí, neboť většinu času tráví těžbou kovů a drahokamů. Pro tuto práci mají skvělé vybavení, a to nejen materiální, ale i fyzické – vysocí jsou asi jen 5 stop, ale mají silnější, těžší a robustnější postavy než lidé. Jsou také mistrnými kováři, jejich zbraně patří k těm nejlepším, stejně jako jejich zbroje. Dokáží vytvářet velmi pevné slitiny, a dokonce pracovat s mithrilem. Do boje chodí zakuti v železe, třímajíce bitevní sekery a štíty. Je jen málo věcí, co dokáže porazit oddíl trpaslíků v přímém boji, protože ačkoli jsou těžce obrněni, tak se téměř neunavují. Dokáží přestát útok téměř čehokoli.

Hlavní barva frakce: Šedá
Vedlejší barvy frakce: Zlatá

Kostýmy a zbraně
Bezpodmínečnou součástí kostýmu každého trpaslíka jsou VOUSY! Bez nich trpaslík nevypadá jako trpaslík. 🙂 Vyrobit se dají např. z koudele, nebo koupit (http://b5a.cz/navdat/vousy.pdf – zde jeden z mnoha návodů). U kostýmu platí, že čím více kroužkové a plátové zbroje schrastíte, tím lépe. Máte-li dva metry, stále můžete hrát trpaslíka, pokud zvolíte vhodné části kostýmu – musíte vypadat podsaditě, široce (podívejte se sem: http://b5a.cz/soubory/dokumenty/inspiromaty/Trposi_inspiro.pdf) Od věci také nejsou přilbice (z těch evropských např. varjažské) nebo různé čapky. Co se zbraní týče, trpaslíci si nejvíce oblíbili sekery a kladiva, u jednoručních provedení doplněné o štít. Ze střelných zbraní jsou používány nejvíce kuše.