Tajná pravidla služebnictva královské rodiny

31 Pro

Chtěli byste se stát služebnictvem v paláci krále Aloise I. Mrkvičky a královny Golvin Naegril? Pokud o této lukrativní práci nedaleko Železného Rhûngarothu uvažujete, doporučujeme si napřed přečíst těchto 15 bodů, jimiž se údajně řídí královské služebnictvo. 😉

  1. Král má vždy pravdu.
  2. Královna má vždy pravdu.
  3. Pokud se pravdy krále a královny liší, poslechneme pud sebezáchovy a zařídíme se podle královniny pravdy.
  4. Nikdy neříkejte, že je král “podpantoflák”. Král na toto téma jednou zažertoval, načež byl probodnut královniným pohledem a bylo mu důrazně vysvětleno, že žádný podpantoflák není a že o tom královna už nechce nikdy nic slyšet.
  5. Splést si krále se zahradníkem je zajisté trapná situace, ale už se stala mnohým z nás. V takovém případě doporučujeme pochválit právě králem sázenou zeleninu.
  6. Některých společenských událostí by se měla královna účastnit beze zbraní, avšak nedoporučujeme služebnictvu odebírat královně zbraně násilím. Uvědomte si, že odzbrojovat královnu je možné pouze ve chvíli, kdy je ještě ozbrojená, a tím pádem je i smrtelně nebezpečná. (Upřímně, nenapadá nás však situace, ve které by královna smrtelně nebezpečná nebyla.)
  7. Upozornění pro kuchaře: servírovat králi Mrkvičkovi mrkev nakrájenou na plátky či kostičky by mohlo být vnímáno jako nenávistný akt anebo jako urážka královského majestátu, proto královské rodině servírujeme mrkve vždy zásadně v celku.
  8. Pokud ke králi přijede delegace trpaslíků, nikdy je nenecháváme v místnosti pouze s královnou. Trpaslíci jsou klidnější, když je v místnosti přítomný i někdo další. Kdokoliv další.
  9. Pokud se na vás usměje král, je vše v pořádku. Pokud se na vás usměje královna, vypočítali jsme, že před sebou máte průměrně posledních 6,5 minut života.
  10. Nechte na pokoji klec s králíčky. Královna potřebuje čas od času někomu zakroutit krkem a pořád je lepší, když je to králíčkův krk, a ne váš.
  11. Říká se, že by se měl správný sluha pohybovat po sídle bez toho, aby si ho všiml jeho pán. V našem případě bychom však museli být ve skrývání mistři, aby si nás král a především královna nevšimli.
  12. Všichni samozřejmě doufáme, že královský pár brzy zplodí následníka trůnu. Modlíme se však, aby poté král strávil co nejvíce svého času ve společnosti těhotné královny. Představa prudkých změn nálad u královny Golvin je přinejmenším děsivá. Zpracovaný krizový plán svými opatřeními nápadně připomíná situaci, kdy by hrad čelil útoku rozzuřeného draka.
  13. Pokud někdy budete pochybovat o králově odvaze, vzpomeňte si na to, že král spí v jedné posteli s královnou. Nevíme, kolik lidí by se odvážilo vedle ní byť jen ulehnout, natož v klidu usnout.
  14. A pokud budete pochybovat o králově jedinečnosti, zapřemýšlejte nad jednou věcí. Která bytost se dožije zítřejšího dne, poté co královnu osloví slovem “Miláčku”? Věřím, že to v našem vesmíru dokáže pouze náš král.
  15. Pan kancléř je u nás vždy vítán a sám král mu řekl, že pro něj budou dveře vždy otevřené. Musíme však podotknout, že to bylo spíše pěkné, symbolické gesto – pokud se chce pan kancléř někam dostat, zamčené dveře nepředstavují žádný problém.

Sepsal Rohlík, doplnil Minreth