Junioři: V čem se liší Pán prstenů junior od svého staršího bratra?

24 Bře

Ano, je to tak. Dětský tábor Pán prstenů junior má svého o tři léta staršího bratra jménem „Pán prstenů“. Přestože se jedná o sourozence, každý z nich je, jak to tak již v rodině bývá, jiný.

První rozdíl mezi starším a mladším „PPčkem“, jak jsou oba tábory ve zkratce nazývány, je již ve věkovém určení táborů. Juniorské PPčko je pro táborníky ve věku 7–12 let, starší tábor pak pro účastníky od 12 do 19 let. Toto rozdělení není náhodné, neboť byť tyto tábory mají stejný svět, v němž se odehrávají, jinak staří táborníci ocení jiný program. Zatímco menší kluci a holky se nadchnou spíše pro boj s bezpečnými měkčenými zbraněmi, na starším Pánovi prstenů již nad bitvami naprosto převažuje hraní promyšlených charakterů v připravené herní lokaci, takzvaný live action role play – hraní rolí naživo, zkráceně larp. Ten je samozřejmě přítomen i na juniorech, ale ve formě úměrné věku táborníků.

Jinak řečeno, Pán prstenů junior se na první pohled zdá být daleko bojovnějším táborem než jeho starší bratr. Není tomu tak. Na obou táborech se totiž táborníci sklání zároveň nad taktickými mapami a v roli vojenských velitelů plánují, kudy jejich armády potáhnou. Juniorský tábor dále místo larpu má ve svém programu více specifických misí, obdobně jako jeho předchůdce dětský tábor Warcraft junior, na který PP junior navazuje. Zábavu si zde najdou tudíž i ti, kteří na boj přímo nejsou, a to i díky tomu, že bitev se dá účastnit i v roli léčitelů či čarodějů, tedy za postavy především nebojové. Věříme proto, že se s vámi v létě uvidíme 🙂

[supsystic-gallery id=5 position=center]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *