Třetí ročník Víkendovky DrD

4 Lis

Další ročník našeho larpu na středisku Březová. Na akci plné zábavy, atmosféry, přátel a hlavně příběhů. O co tentokrát půjde? Opět se ocitáme v malém pohraničním městečku, obývaném snad už jen pár odvážlivci a hordou dobrodruhů. Odvážíte se v noci do tmavého hvozdu? Troufnete si zkusit utéct lesním běsům? Víte, jak zabít vlkodlaka? Snad radši prozkoumáte tajemné archívy ve staré knihovně? A co teprve výprava do znovuotevřených pustých dolů, kam se neodváží ani královská garda? Nebo raději strávíte večer u studeného piva a teplého krbu při poslechu bardů v hospodě? Ale pozor, skupiny malých lapků se rojí jako mouchy… Gardista, žoldák, dobrodruh nebo mág – neváhejte a přijeďte si vydobýt svoje místo v síni hrdinů. Příběhy se nenapíší samy. Musíte je prožít! Začněte v prostředí, které se pro začátky larpu přímo hodí především díky své koncepci přechodu mezi táborem a klasickým larpem. Hrajte postavu, dejte jí charakter, dejte jí příběh, dejte jí zájmy a profese a vstupte do kouzelného světa, který utváříte vy sami!

Informace:
Datum: 16. — 19. 11. 2017

Příjezd ve čtvrtek mezi 15:00 (nejdříve) a 18:00 (pokud přijedete později, napište nám to), hrát se bude téměř celý pátek a sobotu. Konec v neděli ráno/dopoledne.
Jídlo s sebou, k dispozici bude mikrovlnná trouba a rychlovarná konvice. Ešus a lžíce se bude také hodit (dle role i do hry). Prosíme, uvědomte si, že strávit několik dní jen na čínských polévkách není dobrý nápad! Zároveň ne každé jídlo, které si přinesete, musí být horké — myslete na to, že jídlo si chce udělat mnoho lidí zároveň a ohřevné prostředky nejsou neomezené (a vážně, teplou snídani ke svému životu nepotřebujete). V případě nouze budeme mít auto, takže pokud se zavčasu nahlásíte, něco málo vám přivezeme, ale prosíme – tohoto využívat jen v případě nouze! Dále nezapomeňte, že v průběhu akce jest státní svátek, kdy je většina obchodů zavřená.
Ubytování na chatkách budově. Je zde topení, takže bychom neměli mrznout, nicméně s vyhřátým pokojíčkem nepočítejte. Teplý spacák s sebou! Karimatka není potřeba.
Cena akce je stanovena na 250 Kč. Akce se letos koná v době, kdy na Vysočině bývá již dosti zima, proto je třeba se složit na topení. Jedná se o akci klubu fantasy táborů.

Registrace (nutné!)
Jak na to? Registrujte se na tomto formuláři.
Účastníci pod 18 let musí přijet s potvrzením od rodičů, že za ně neneseme odpovědnost. Potvrzení se odevzdává spolu s registračním poplatkem bezprostředně po příjezdu na místo konání do rukou pověřeného organizátora. Kdo nebude mít příslušný papír, popř. nezaplatí registrační poplatek, tomu nebude umožněno se akce zúčastnit.

Jak se dostat na akci:
Doporučujeme se domluvit mezi sebou na skupinky a požádat rodiče, zda by s vámi na středisko nezajeli na středisko tam i zpět autem. Proč? Nejbližší zastávka je Rokytnice nad Rokytnou,,Veverka, vzdálená 1,7 km od střediska. To by sám o sobě nebyl problém, avšak kraj Vysočina v tuto dobu nemá integrovaný dopravní systém, takže autobusové spojení je vskutku nevyrovnané (když vůbec je).

Spojení Třebíč,,aut.nádr. – Rokytnice n.Rok.,,Veverka:
14:40 (stanoviště 1, cílová zastávka busu: Telč,,aut.nádr., příjezd na Veverku: 14:56 — na Veverce staví pouze na znamení!)
14:45 (stanoviště 13, cílová zastávka autobusu: Chlístov, příjezd na Veverku: 15:09)
14:55 (stanoviště 11, cílová zastávka autobusu: Brtnička., příjezd na Veverku: 15:10 — na Veverce staví pouze na znamení!)
16:30 (stanoviště 11, cílová zastávka autobusu: Brtnička, příjezd na Veverku: 16:46 — na Veverce staví pouze na znamení!)
17:05 (stanoviště 20, cílová zastávka autobusu: Studená,,ul.1.máje aut.st., příjezd na Veverku: 17:15 — na Veverce staví pouze na znamení! — jedná se o přímý autobus z Brna přes Náměšť nad Oslavou)
18:00 (stanoviště 1, cílová zastávka autobusu: Předín, příjezd na Veverku: 18:15 — na Veverce staví pouze na znamení!) — příjezd je do šesti hodin, použijte jako záložní spoj, kdyby vám něco ujelo…

Do Třebíče se můžete dostat buď autobusy, nebo po železniční trati Brno — Náměšť — Třebíč — Okříšky — Jihlava.

Popis cesty z Veverky na středisko:
Projděte osadou a pokračujte po silnici až k asfaltové odbočce, u níž je velká cedule k nám na středisko. Pokračujte po asfaltové silničce až na středisko. Většina z vás si cestu matně pamatuje – touto trasou jezdí i svozy a pravděpodobně jste tudy v létě případně jeli na tábor s rodiči. Zde je cesta vyobrazena.

Odjezd ze střediska:
Doopravdy velmi doporučujeme, poproste své příbuzné o odvoz! V neděli totiž z nejbližší zastávky Rokytnice n.Rok.,,Veverka jede do Třebíče jediný autobus, a to 16:58 (v Třebíči 17:10), což je až po oficiálním konci akce. Výhodou tohoto autobusu je fakt, že pokračuje až do Brna na autobusové nádraží (Zvonařka), kam dojede 18:25. Nevýhodou je zase to, že se jedná navíc o dálkový autobus a pravděpodobnost, že se do něj bez místenky vlezete, je malá.
Vzhledem k tomu, že toto denní spojení je vskutku tristní, jsme ochotní vás do Třebíče odvézt jedním z našich aut (pokud přispějete řidiči pár korun na benzín). Třebíč je již v civilizaci a v neděli z ní jezdí normálně autobusy i vlaky do všech různých směrů.

PRO JAKÉKOLI DOTAZY SE NA NÁS NEVÁHEJTE OBRÁTIT NA FACEBOOKOVÉ SKUPINĚ 🙂

Příběh

V prvním ročníku se malá skupina dobrodruhů snažila řešit drobné questy v téměř opuštěném městečku Dračí Ďoura, kde už před mnoha lety zavřeli důl a tím město přišlo o zdroj obživy. Městská milice se snažila z města vykořenit cech zlodějů, který tu z nějakého neznámého důvodu zapustil kořeny a nechystal se odtáhnout. Fungovala kovárna a knihovna, ale většina města žila v hospodě. Kdo rozhodně nežil v hospodě (nebo ano?), byl vlkodlak, který okolí města údajně terorizoval. Nejpodstatnější děj se ale odehrával mezi kultisty, kteří chtěli probudit zlo spící pod městem a nakonec se jim podařilo vyvolat démona. Toho nakonec zastavila dryáda přivedená na svět těmi, kdo vyslyšeli varování přírody. Dračí Ďoura byla na chvíli zase zachráněna.
Loni se do města navrátil potomek rodu, který tu odpradávna vládnul. Přihlásil se o svou hospodu a ve městě začal vládnout spolu se svými dvěma sestrami. Otevřel starý zapečetěný důl (navzdory varováním, že právě odtud kultisti čerpali svou temnou sílu) a chystal se obnovit prestiž městečka. Do štol se pak pořádaly četné výpravy, zejména protože se tam údajně měl skrývat obrovský poklad. Cech zlodějů, stále nevykořeněný, byl také u toho. Mezi lidmi ve městě navíc kolovala podivná kniha s odérem smrti. A celé to vyvrcholilo tím, že jeho lordstvo se chystalo prodat celé město klanu banditů, který se usídlil na staré opuštěné tvrzi (nebo snad šlo o bývalé družiny dobrodruhů?). To ale nestihl, protože ho těsně před podpisem smlouvy někdo odpravil…

Letos navazujeme na moment, kde jsme skončili. O město se perou dvě pozůstalé sestry s bandity. Obě strany přitom podporuje ještě někdo další v pozadí. Starý důl bude opět otevřen, protože je potřeba prozkoumat jeho hlubiny. Kultisté, loni nepovšimnuti, se nejspíš vrátí do hry. Cech zlodějů je pořád zde. Nad hospodou funguje knihovna a alchymistická dílna. Nově je zde otevřen i gentlemanský klub. Městečko roste a začíná přitahovat více lidí z okolí, byť stále především dobrodruhy. Pozornost si ovšem získal i u prospektorů. Od posledního ročníku také z neznámých důvodů vzrostla aktivita bestií a divé zvěře v okolní divočině.
Můžete si tedy vybrat některou z nastíněných frakcí, připojit se k ní a snažit se naplnit její cíle. Většina z vás by ale měla hrát dobrodruhy (ať už samotáře, nebo družiníky) na volné noze, kteří se snaží najít své štěstí a přitom se samozřejmě mohou s těmito frakcemi zaplétat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *