Elfové z Lindonu

15 Led

vlajka_lindonTentokrát se podíváme na druhou stranu barikády, konkrétně na elfy…

Lindon je to jediné, co zbylo ze zemí Beleriandu. V zemi se po Válce hněvu usídlili jak Noldor, tak Sindar, ale i část Teleri (pro neelfofily – různé národy elfů). Zemi vládl Gil-Galad, velký král Noldor, který zemřel ve válce proti Sauronovi. V ní Lindon utrpěl ztráty na životech, které již nikdy nenahradil. Během dalších staletí se lindonský lid zmenšoval i díky odchodu dalších elfů na Západ.

Přesto je Lindon šťastné, skoro až pohádkové království. Většina elfů žije okolo Zálivu Luny v Šedých přístavech (Mithlondu), Harlondu a Forlondu. Po smrti Gil-Galada se vládcem Lindonu stal pán Mithlondu, Círdan Stavitel lodí a nejstarší elf ve Středozemi. Po pádu Arnoru též převzal správu Elostirionu, v němž se nachází palantír hledící na západ.

V krajích západně od Mlžných hor však zbyla ještě jedna malá zemička obývaná elfy. Jedná se o Roklinku (Imladris), velmi dobře chráněnou elfí pevnost, která přežila pád elfího království Eregion a úspěšně odolala i Sauronovu obléhání. Vládne jí Elrond Půlelf.

Časy, kdy Lindon a Imladris mohly do pole postavit velké vojsko skvěle vycvičených a vyzbrojených elfích šermířů, lučištníků a kopiníků, jsou pryč. Přesto však elfové zůstávají silou, se kterou se musí počítat, protože zkušenosti jim rozhodně neubyly. Minimálně s Roklinkou to však nyní vypadá bledě – útoku znovusjednocených skřetů sice odolala, ale je jimi zcela obklíčena.

Hlavní barva frakce: zelená
Vedlejší barvy frakce: hnědá, stříbrná
Pozn.: Vznešení elfové sice svá vojska často ladili do modré, nicméně ta by splývala velmi s ostatními frakcemi, proto prosím volte výše uvedené barvy.

Kostýmy a zbraně
Špičaté uši jsou nutností. Ať už si vyrobíte vlastní (http://b5a.cz/navdat/usi.pdf – zde jeden návod), nebo koupíte latexové, vždy doplní kostým a u některých kostýmů budou tím jediným, co vás odliší od lidí. Dlouhé vlasy obecně výhodou (navíc mohou zakrýt uši, takže se s těmi špičkami potom nemusíte tolik zaobírat). Oblečení elfů je laděno do přírodních barev, nejpoužívanější je zelená a hnědá, doplňkově se používá stříbrná. Vyhrajete-li si s nějakými elfími motivy (listy, různé křivky), určitě nic nezkazíte. Ze zbrojí jsou vhodné především různé kožené doplňky.
Nejčastějšími zbraněmi jsou kromě luků elfí šavle a meče, u jednoručních variant bývají doplněny o štít. Častá byla rovněž kopí (která však budou povolena jen doopravdy velmi zkušeným válečníkům a nikomu jinému).

Vládce Lindonu: Círdan Stavitel lodí
Patří k první generaci elfů, která procitla na počátku u jezera Cuiviénen. Vydal se na Západ, avšak nakonec se v Beleriandu spřátelil s Maiou Ossëm, Pánem vln, a zůstal se svým lidem na ostrově Falas, kde se z něj stal známý stavitel lodí. Po ztrátě ostrova uprchl na ostrov Balar a pomáhal Gil-Galadovi. Po Válce hněvu, v níž byl svržen temný pán Morgoth, se rozhodl zůstat ve Středozemi a usídlil se v Mithlondu. Po Gil-Galadově pádu se stal pánem Lindonu. Krátce po zkutí se mu dostal do rukou jeden ze tří elfích prstenů, Narya, “Prsten ohně”. Když k břehům Středozemě připlul Gandalf, Círdan se mu rozhodl jej přenechat.
“Círdan” ve skutečnosti znamená “Stavitel lodí”, jeho pravé jméno je Nowë. “Círdan” se navíc čte jako [‘kírdan]. Círdan je jediný známý elf, který má bradku.

Vládce Imladris: Elrond Půlelf
Půlelf, který se rozhodl pro elfí život na rozdíl od svého bratra Elrose, který se stal prvním králem Númenoru. Elrond spolu s Círdanem a Gil-Galadem bojoval ve válkách proti Sauronovi. Je zakladatelem pevnosti Imladris, která odolala i Sauronovu obléhání. Do války proti Sauronovi poté táhl jako herold Gil-Galada. Když Gil-Galad zemřel, dostal se mu do rukou jeden z elfích prstenů – Vilya. 

Imladris, v překladu Roklinka, je útočiště pro mnohé. Již tradičně zde bývají vychováváni náčelníci Dúnadanů, z mocných elfů zde například sídlí Glorfindel, který bojoval již v mytickém Gondolinu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *