Frakce v Železném Rhûngarothu

20 Dub

Železný Rhûngaroth, to není jen město obchodu, ale i spousty dalších spolků, frakcí a uskupení. Níže naleznete hrubý nástin toho, s čím se ve hře budete moci setkat.

Městská rada
Vedena purkmistrem Cygnusem Swannem řídí město a rozhoduje o všem důležitém. Esgarothští, Východňané a trpaslíci mají v radě svého radního, kterého si sami odvolávají a dosazují občané s daným občanstvím (kromě toho existuje ještě občanství „ostatních“. Ti jako jediní nemají svého zástupce. Patří sem především elfové a hobiti, neboť  ti se nepodíleli na zakládání města). Purkmistr má v radě hlas o dvojnásobné váze. Purkmistr řídí běžný chod města, je vrchním velitelem ozbrojenců, v závažných věcech se však musí radit s radou (např. o výběru daní, změně zákonů…), která jeho kroky potvrzuje. Purkmistra volí jakýkoli občan města v pravidelných volbách.
Být radním či purkmistrem je pro mnohé občany vrcholem jejich politické kariéry.

Obchodníci
Starají se o zásobování města zbožím. Právě u nich naleznete všemožné zboží denní potřeby i exotické přísady do lektvarů, nebo třeba vzácné relikvie. Netvoří jednotnou frakci, ale mezi nejvýznamnější předáky ovládající obchod patří pan William, pan Philip a východňanský radní.

Řemeslníci
Díky syntéze tří kultur nalezneme v Rhûngarothu mnohé řemeslníky, mezi nimiž vyniká zkušený trpasličí kovář Thomond Adamantd. Kromě situace, kdy se řeší daně a cla na jejich výrobky se řemeslníci moc nespojují.

Městská hlídka
Podléhá purkmistrovi a zajišťuje bezpečnost města, vykonává exekuce. Jedno je jisté – určitě je schopnější než stráž jednoho legendárního města jménem Vastamir.

Lovci
Vedeni tajemným elfím hraničářem se starají o zásobování města zvěřinou, o průzkum okolí, spolupracují s Hlídkou na chytání zločinců, varují město před nebezpečím a v časech ohrožení secvičují lučištnický oddíl.

Léčitelé a felčaři
Starají se o Dům uzdravování a o jeho léčivou zahrádku. Mají na starost zabraňování epidemiím. Předchozí správce domu byl tak aktivní, že nařídil obyvatelům každodenní očistu! Málem ho upálili…

Modrá rada
Nikdo toho vlastně o druhé radě, která ve městě existuje, moc neví. Sdružuje mágy a je vedena jedním čarodějem a jedním alchymistou. Sídlí ve městě trochu bokem, ve své věži, která přestože byla dokončena teprve minulý rok, vypadá jako kdyby stála od dob, kdy Noldor válčili s Morgorothem (= strašně dávno). Zdánlivě do situace ve městě moc nezasahuje, ale představitelé města jednají s čaroději a jejich učedníky s úctou už proto, že neví, co mají vlastně od Modré (či Moudré) rady čekat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *