Východňané z Rhûnu

20 Zář

Zemi na východ od Rhovanionu se říká obecně Rhûn. Je známo jen málo o lidech, kteří žijí dál než leží velké jezero Rhûn. Už v prvním věku se přidali k Morgothovi a poté zůstali ve službách jeho následníka Saurona. Mnohokrát bojovali proti ostatním lidem Středozemě, se kterými mají jen málo společného.

Jejich země je velmi rozsáhlá, ale málo zalidněná. Osídlení se soustředí kolem velkých řek, jinak obyvatelé žijí ve stepích. Jako takoví jsou skvělými jezdci a lukostřelci. Společnost se dělí na klany, které mezi sebou často válčily.

Teď, když je Temný pán pryč, nemohou dost dobře bojovat proti Gondoru, který je jim příliš vzdálen. Pro to se zaměřili na jim dobře přístupný sever, který se stal cílem jejich dalších výbojů. Trpaslíci z Železných hor jsou jimi ohrožováni, jak postupují dál a dál na západ. Esgarothští s nimi nadále udržují obchodní styky, ale napětí stoupá, neboť Východňané se stále více přibližují k území ovládaném Esgarothem a dá se předpokládat, že napjatý mír se brzy přemění ve válečný konflikt.

Za tímto posouváním hranic stojí zprvu nenápadný rhûnský černokněžník, kterému se podařilo sjednotit klany severně od jezera Rhûn pod svoji vládu.

Kostýmy a zbraně
Pro inspiraci na kostýmy jsou nejvhodnější mongolské oděvy (cca 14. století). Časté jsou šerpy, čapky, popř. šátky. Také se můžete inspirovat scénou z Návratu krále, kdy vojsko Východňanů vstupuje do Černé brány. Jasné jsou orientální prvky. Nejčastějšími barvami jsou rudá, červená, nebo žlutá.

Ze zbraní jsou nejčastější nejrůznější šavle, krátké reflexní luky, malé i velké štíty, popřípadě kopí (která však budou povolena jen doopravdy velmi zkušeným válečníkům a nikomu jinému!). Máte-li raději pádnější zbraně, vezměte si do rukou sekeru 🙂

Spojenci: Skřeti z Mlžných hor, Skřeti z Gundabadu

A zde malý bonus zcela zdarma – přečtěte si též alternativní popis frakce!
“Daleko, daleko, úplně nejdál co to jde na východě, jak již název napovídá, leží království Rhûn. Místní lidičkové nejsou jako lidičkové ze zbytku Středozemě. Tihleti jsou totiž moc zlí! Ale teď opravdu vážně. STRAŠNĚ ZLÍ!!! A aby se na to nepřišlo, tak si balí hlavy do šátků, aby je nedostala FBI.
Rhûn je velká země ve Středozemi, která sousedí s Rhûnem, Esgarothem, trpaslíky, Rhûnem a Lesní říší…” – Jeden unavený vedoucí…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *