Lidé z Esgarothu

20 Zář

Na Dlouhém jezeře blízko hory Erebor leží jezerní město Esgaroth, také nazýváno Městem na Dlouhém jezeře, postavené na dřevěných kůlech, s pevninou spojené Dlouhým mostem (uhm, na táboře Krátkým mostem…). Již odnepaměti byli místní velkými obchodníky. Esgaroth se záhy stal obchodní křižovatkou a do města přicházeli trpaslíci z Osamělé hory i Železných hor, elfové z Lesní říše, ale i Východňané z Rhûnu. Známý je též obchod s dorwinionským vínem, o které tak stojí elfí král Thranduil.

Když drak Šmak vyplenil Erebor a Dol, do Esgarothu míří mnoho uprchlíků právě z těchto měst.  

Esgarothští lidé jsou velice liberální a podnikaví. Každý, kdo má co nabídnout se může prosadit právě zde bez ohledu na rasu. Přesto stále ve městě dominují lidé.
Město po většinu své existence stálo mimo války. Nemělo zapotřebí rozšiřovat svá území, protože bohatství ostatních zemí mířilo právě sem. To ale neznamená, že se nemohou bránit. Díky nashromážděnému jmění mohou vyzbrojit nebo najmout více než slušnou vojenskou sílu z celého Rhovanionu.

Kostýmy a zbraně
Lidé jsou na tvorbu kostýmů asi nejsnazší. Stačí vzít středověký kostým ze správného století a zvolit vhodné barvy. Esgarothské obyvatelstvo náleží k rhovanionskému lidu, stejně jako Rohirové (Rohan), inspirujte se tedy především jimi (barvy hnědá, zelená, zlatá, kroužkové zbroje, normanské přilbice, sem tam plátová zbroj, samotnou prošívanicí také neminete). Nicméně vzhledem k barevnosti znaku Esgarothu a jeho varkočů, které jsou laděny do světlé modré, ani touto barvou rozhodně nezarmoutíte a lehká stylizace do gondorských vojsk je povolena.
V zásadě ale platí, pokud není kostým příliš stylizován do kostýmů ostatních ras, je to kostým pro lidi.
Lidé z Esgarothu, stejně jako lidé z celé Středozemě (kromě Východňanů), nejčastěji užívají rovných mečů, a to krátkých i dlouhých, dále pak erbovních i kulatých štítů, kuší i luků, městské stráže užívají kopí (opět, povoleno bude jen zkušeným bojovníkům!).
Důležité! Zapomeňte na starostovy strážné z filmu Hobit! Tyhle Východňany stylizované do Rusů, Turků a Finů vážně nechceme! Držte se výše popsaného… takový kostým bude tak jako tak jednodušší na výrobu.

Spojenci: Trpaslíci z Železných hor, Elfové z Lesní říše

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *