Larpový tábor: První kostým

21 Kvě
Prostý měšťan

Rozhodli jste se vyzkoušet nový zážitek a pojedete letos na svůj první larpový tábor? Ať jedete poprvé, nebo už máte zkušenost a rozhodli jste se jet znovu, zkuste si připravit vlastní kostým a zbraně. Níže si ukážeme proč. 🙂

Na našem táboře si užijete hlavně dvě aktivity — bitvy a samotný larp (hraní smyšlené postavy ve světě Pána prstenů). Co mají tyto aktivity společného, jsou právě kostýmy a zbraně. Snažíme se navodit správnou atmosféru, kterou  bohužel pokazí nepatřičné oblečení na některém z účastníků (třeba neonové tenisky). Když někdo jezdí na podobné akce často a rád, má už pěkný kostým, který průběžně vylepšuje, ale na první zážitek úplně stačí jednoduchá výbava skládající se z košile/tuniky (kterou si můžete buď koupit, nebo sami vyrobit), z dlouhých tepláků (ideálně tmavých, bez barevných proužků) a z pevných uzavřených bot. Když k tomu přidáte pásek a nějaký váček na peníze, máte pěkný základ, za který ani moc neutratíte.

Ohledně zbraní je to trošku složitější, neboť u nich dbáme na to, aby byly správně měkčené a nikomu vážně neublížily. Proto je doporučujeme buď koupit, nebo vyrobit podle některého z návodů na internetu (dbejte však na použití pořádného materiálu, aby se zbraň nezlomila a také na správné měkčení). Dále ke zbraním doporučujeme přibalit rukavice, neboť i když úder do prstů neublíží, může zabolet.

Orgové II. ročníku

Kostýmy i zbraně jsou v určité míře ve středisku k zapůjčení, ale vždy je lepší mít vlastní výbavu, která vám padne a budete se v ní cítit příjemněji už kvůli tomu, že si ji sami pořídíte a je „vaše“.

Nakonec přikládáme pár odkazů na obchody, kde se dá vybavení zakoupit, a na pár internetových stránek zabývajících se jejich výrobou:

Další tipy a triky spolu s malým inspiromatem pěkných kostýmů naleznete zde:

http://pp.drakovo.cz/co-s-sebou/

 

Autor článku: Rohlík

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *