Skřetí král Nemysl Nathakar I.

14 Kvě

Tuto neděli se podíváme na jednoho velkého skřetího vůdce, který může za to, že skřeti po předloňské porážce povstávají z popela. Není jím nikdo jiný než Nemysl Nathakar, toho jména I.

Nemysl Nathakar je velký vůdce. Jeho autorita mezi skřety je nezpochybnitelná. Nikdo jiný totiž jeho práci nechce. Vést skřety není žádný med. Jsou totiž tupí. Nemysl nikoliv. Nemysl sice nemyslí, ale zato je vyčůraný a vyčůrá toho hodně. Tak kupříkladu…

Plány na postupné znovunabytí Gundabadu byly vyčůrány z jeho hlavy. Toho času byl pouhým vůdcem klanu. Bystře však vypozoroval rozkol mezi trpaslíky a čekal na první projev slabosti. Místo toho se dočkal projevu naprostého nezájmu. Jako by trpaslíci o dobytý Gundabad vlastně ani nestáli. Zkusil tam tedy propašovat prvních pár skřetů a trpaslíci si toho nevšimli. Stačilo na ně nalepit vousy a pořádně je okovat. Takhle dostal do Gundabadu asi stočtrnáct a půl skřeta. (Část z nich dokonce založila gundabadskou metalovou kapelu Skřetomor, která se mezi trpaslíky těšila velké oblibě.)

114,5 není zas tak moc, určitě ne dost na dobytí pevnosti. Ale stačilo to na to, aby ho ostatní klany začaly brát vážně. V duchu tradiční skřetí demokracie pak vyvolal hlasování o novém vojenském vůdci. Málem prohrál, protože jeho stočtrnáct a půl skřeta v utajení nemohlo hlasovat, ale když navrch přislíbil kopec topinek*, ostatní klany uznale pokývaly hlavami a prohlásily ho vůdcem skřetího národa v širším okolí.

S takovou už se Gundabad dal dobýt. A taky že jo. První vůdce Nathakar, křestním Nemysl, se svou skřetí armádou a se stočtrnácti a půl agenta v nepřátelských řadách mocnou pevnost dobyl. S moudrým skřetím učitelem Ugem (kterého zvolil svým rádcem) po svém boku pak započal svou jistojistě úspěšnou vládu.

Ale Nathakar se nezastaví u Gundabadu. Nathakar chce být močný. Nathakar sní o vytvoření velké skřetí Hordy, která bude nezávisle na Mordoru či jiných temných mocnostech ovládat vlastní velké území. Taková je jeho vize; mocná skřetí říše Hordor.

Autor: Nathaka

*) Účastníci tábora Warcraft 2015 jistě tuší, jaké topinky měl Nemysl na müsli.

Jedna odpověď na „Skřetí král Nemysl Nathakar I.“

  1. Pingback: Skřeti z Gundabadu – Letní tábor Pán Prstenů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *