Lidé z Vrchoviny

8 Led

Jvlajka_vrchovinae na čase představit si první z frakcí, za níž budete moci bojovat v taktikách a bitvách na třetím ročníku našeho tábora Pán prstenů. Začneme na Temné straně.

Vrchovci jsou potomky lidí, kteří obývali Středozem dávno předtím, než připluli Númenorejci. Obývali krajinu, kterou dnes nazýváme Rohan, ale i část zemí na jihu. Z nich byli postupně vypuzeni Gondorem a Eorlem s jeho Rohiry. Usadili se v nehostinném kraji, který se jmenuje Vrchovina, a proto je nazýváme Vrchovci.

Kraj, který Vrchovci obývají, je velmi chudý. Není proto divu, že to spolu se vzpomínkou na vyhnání z úrodného Rohanu způsobilo velkou nenávist k Rohirům i jejich spojencům a všemu západnímu. Vrchovci mnoho staletí podnikají nájezdy na Rohan a plení jeho pohraničí. Avšak teprve nedávno nastal vzestup Vrchoviny, jak dnes ohrožuje Eriador.

Za vše může současný náčelník náčelníků, Hawlosör Plenitel, který se neštítil pomoci vyhnaným skřetům v dobytí Mlžných hor nazpět a tím položil základy spojenectví, které začalo nést ovoce. Jako první padl téměř vylidněný a strategický přístav postavený kdysi Númenorejci – Tharbad.

Vrchovci nemají zrovna nejlepší vojáky, jsou chudí a nedisciplinovaní. Zdá se však, že sjednocení dokáží nejen ohrožovat okolní země obyčejným plenem, ale i bolestivou invazí.

Hlavní barva frakce: hnědá
Vedlejší barvy frakce: žlutá, černá

Kostýmy a zbraně
Kostým na Vrchovce především nesmí působit vznešeně. Vrchovci jsou chudý národ, pokud mají nějaký kus lepší výstroje, tak je většinou trochu poničený, neblýská se. Zbroj spíše stylizujte do Rohirů (normanské přilbice, kroužkové zbroje, prošívky, rovné meče), neboť těm mohli nějakou pořádnější ukrást. Vrchovci žijí v kraji, kde není zrovna teplo, proto kostým doplňte kožešinami. Preferujeme kalhoty, ale kilt ve vhodných barvách rozhodně nezarmoutí. Co se týče typické výzbroje, používejte výhradně kulaté štíty (můžete si jej třeba potáhnout kůží/kožešinou), rovné meče, nejrůznější sekery také nezklamou. Zkušení válečníci mohou zkusit i kopí.

Vládce frakce: Hawlosör Plenitel
Mocný náčelník Vrchovců pocházel z úpatí Mlžných hor. Nesnáší Rohiry a elfy, a tak není divu, že se naučil záhy černou řeč a začal spolupracovat se skřety. Postupně se mu podařilo sjednotit Vrchovinu. Své přízvisko dostal poté, co porazil rohirskou jízdní hlídku a vyplenil bohaté rohirské městečko.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *