Čtvrtý ročník Víkendovky DrD

21 Zář

Další ročník našeho larpu na středisku Březová. Na akci plné zábavy, atmosféry, přátel a hlavně příběhů. O co půjde? Opět se ocitáme v malém městečku na okraji nebezpečné a neprobádané divočiny, obývaném snad už jen pár odvážlivci a hordou dobrodruhů. Odvážíte se v noci do tmavého hvozdu? Troufnete si zkusit utéct lesním běsům? Víte, jak zabít vlkodlaka? Snad radši prozkoumáte tajemné archívy ve staré knihovně? A co teprve výprava do dolů, kam se neodváží ani královská garda? Nebo raději strávíte večer u studeného piva a teplého krbu při poslechu bardů v hospodě? Ale pozor, skupiny lapků i sektářů se rojí jako mouchy… Gardista, žoldák, dobrodruh nebo mág – neváhejte a přijeďte si vydobýt svoje místo v síni hrdinů. Příběhy se nenapíší samy. Musíte je prožít! Začněte v prostředí, které se pro začátky larpu přímo hodí především díky své koncepci přechodu mezi táborem a klasickým larpem. Hrajte postavu, dejte jí charakter, dejte jí příběh, dejte jí zájmy a profese a vstupte do kouzelného světa, který utváříte vy sami!

UZÁVĚRKA REGISTRACÍ JEST V NEDĚLI 28. 10.!

Informace:

Datum: 2. — 4 11. 2018
Příjezd v pátek mezi 14:00 (nejdříve) a 17:00 (pokud přijedete později, napište nám to), hrát se bude téměř celý pátek a sobotu. Konec akce v neděli dopoledne.
Jídlo s sebou, k dispozici bude mikrovlnná trouba, rychlovarná konvice, ohniště a když budete moc smutně koukat, tak i kotlíky od Školy čar a kouzel. Miska a lžíce se bude také hodit (dle role i do hry). Prosíme, uvědomte si, že strávit několik dní jen na čínských polévkách není dobrý nápad! Zároveň ne každé jídlo, které si přinesete, musí být horké — myslete na to, že jídlo si chce udělat mnoho lidí zároveň a ohřevné prostředky nejsou neomezené (a vážně, teplou snídani ke svému životu nepotřebujete). V případě nouze budeme mít auto, takže pokud se zavčasu nahlásíte, něco málo vám přivezeme, ale prosíme – tohoto využívat jen v případě nouze!
— Ubytování na budově. Je zde topení, které by mělo topit vydatněji než loni. Budou na vás čekat postýlky včetně polštáře, peřiny a povlečení. Místo, které by vám zabral v batohu jinak spacák, použijte na rekvizity, kostýmy, nebo třeba na termosku — ta jistě také přijde vhod.
Cena akce je stanovena na 330  (platba na místě). Larp se letos koná v době, kdy na Vysočině bývá již dosti zima, proto je třeba se složit na topení.
Věk účastníků má po zkušenostech z loňska spodní hranici. Akce se smí účastnit pouze ti, kterým nejpozději první den larpu bude alespoň 15 letÚčastníci pod 18 let musí přijet s potvrzením od rodičů, že za ně neneseme odpovědnost. Potvrzení se odevzdává spolu s registračním poplatkem bezprostředně po příjezdu na místo konání do rukou pověřeného organizátora. Kdo nebude mít příslušný papír, popř. nezaplatí registrační poplatek, tomu nebude umožněno se akce zúčastnit.
— 
Účastníci, kteří chtějí hrát bestiář, nechť se hlásí MMkovi.

Registrace (nutné!)

Zde!

Jak se dostat na akci:

Doporučujeme se domluvit mezi sebou na skupinky a požádat např. rodiče, zda by s vámi na středisko nezajeli na středisko tam i zpět autem. Proč? Nejbližší zastávka je Rokytnice nad Rokytnou,,Veverka, vzdálená 1,7 km od střediska. To by sám o sobě nebyl problém, avšak kraj Vysočina v tuto dobu nemá integrovaný dopravní systém, takže autobusové spojení je vskutku nevyrovnané (když vůbec je). Například v neděli, kdy akce končí, jede z Veverky jediný autobus.

Spojení Třebíč,,aut.nádr. – Rokytnice n.Rok.,,Veverka (pátek):

Odj. Stanoviště Cílová zast. Příj. na Veverku Zastavuje jen na znamení? Poznámka
12:10 1 Předín 12:25 Ano
14:40 1 Telč,,aut.nádr. 14:56 Ano
14:45 13 Chlístov 15:09 Ne
14:55 11 Brtnička 15:10 Ano
16:30 11 Brtnička 16:46 Ano
17:03 20 Studená,,ul.1.máje aut.st. 17:15 Ne Přímý bus z Brna
18:00 1 Předín 18:15 Ano

Na akci byste měli přijet do pěti hodin, proto jsou autobusy s pozdějším příjezdem vedeny šedou barvou. Použijte je jako záložní spojení.

Jak se dostat v pátek do Třebíče:

Do Třebíče se můžete dostat buď autobusy, nebo po železniční trati Brno — Náměšť — Třebíč — Okříšky — Jihlava.

Na nádraží vlaky hledejte podle přesného odjezdu a cílové stanice. Vzato kolem a kolem, není to tak složitý systém, jak se na první pohled zdá. A všude na nádraží jsou zaměstnanci zvyklí na lidi, kteří tomu ani zbla nerozumí a (obvykle i ochotně) poradí. Pokud vlakem moc nejezdíte, vězte, že lístek je nutné koupit si v pokladně ve stanici (nezapomeňte si říct o studentskou/žákovskou slevu, pak jedete za 25 % ceny) a ve vlaku jej pak předkládáte ke kontrole průvodčímu.

Cesta z Brna do Třebíče vlakem
Pozor: Část stanice se rekonstruuje, takže osobní vlaky jedou z nádraží jako autobus náhradní dopravy a na vlak se následně přestupuje. Rychlíky jedou úplně normálně a v Třebíči jsou za hodinu. Tady je máte vypsané (a jak jinak, než za pomocí tabulky):

Vlak Odjezd z Brno hl. n. Cílová stanice Příjezd do Třebíče
R 664 Jakub Krčín 11:27 Plzeň hl. n. 12:31
R 662 Petr Vok 13:27 Plzeň hl. n. 14:31
R 660 Bezdrev 15:27 Plzeň hl. n. 16:31
R 652 Junák 17:27 České Budějovice 18:31

Cesta z Jihlavy do Třebíče vlakem
Všechny vlaky jezdí normálně, žádná výluka na trati není. A opět, tady máte tabulku vlaků jedoucích v dobu příhodnou:

Vlak Odjezd z Jihlavy Cílová stanice Příjezd do Třebíče
R 663 Petr Vok 12:40 Brno hl. n. 13:20
Os 4813 13:30 Brno hl. n. 14:29
R 665 Jakub Krčín 14:40 Brno hl. n. 15:20
Os 4879 14:53 Třebíč 15:52
Os 4883 16:01 Třebíč 17:04
R 667 Junák 16:40 Brno hl. n. 17:20
Os 4817 17:30 Brno hl. n. 18:21

Kromě vlaků jezdí samozřejmě ještě autobusy. Jejich citelnou výhodou je fakt, že v Třebíči dojíždí přímo na autobusové nádraží a není nutné tedy sejít těch pár ulic z kopce. Nevýhodou je podstatně nižší kapacita. Nezapomeňte, že na larp jedete v pátek odpoledne, tj. ve špičce, kdy jezdí spousta lidí domů. A autobus má holt menší rezervy v počtu míst (páteční rychlíky prostě jezdí o vagon delší). Táhnete-li s sebou tunu rekvizit a kostýmů, může být problém, kam je v autobuse dát (je dost dobře možné, že nebudete jediní, kdo pojede na akci daným autobusem a kdo s sebou potáhne polovinu svého baráku).

Popis cesty z Veverky na středisko:

Projděte osadou a pokračujte po silnici až k asfaltové odbočce, u níž je velká cedule k nám na středisko. Pokračujte po asfaltové silničce až na středisko. Většina z vás si cestu matně pamatuje – touto trasou jezdí i svozy a pravděpodobně jste tudy v létě případně jeli na tábor s rodiči. Zde je cesta vyobrazena.

Po příjezdu:

Pokud nenarazíte na nikoho u brány, projděte do střediska a zahněte vlevo okolo velké budovy. Před vámi se vyloupne srub s pergolou — bar. Jak si odložíte zavazadla, vydejte se za příslušným organizátorem (bude označeno) dokončit registraci.

Odjezd ze střediska:

Doopravdy velmi doporučujeme, poproste své přátele/příbuzné o odvoz! V neděli totiž z nejbližší zastávky Rokytnice n.Rok.,,Veverka jede do Třebíče jediný autobus, a to 16:58 (v Třebíči 17:10)*, což je až po oficiálním konci akce. Výhodou tohoto autobusu je fakt, že pokračuje až do Brna na autobusové nádraží (Zvonařka), kam dojede 18:25. Nevýhodou je zase to, že se jedná navíc o dálkový autobus a pravděpodobnost, že se do něj bez místenky vlezete, je malá.
Vzhledem k tomu, že toto denní spojení je vskutku tristní, jsme ochotní vás do Třebíče odvézt jedním z našich aut (pokud přispějete řidiči pár korun na benzín). Třebíč je již v civilizaci a v neděli z ní jezdí normálně autobusy i vlaky do všech různých směrů.

*) Informace je z loňského roku, ale vypadá to, že se nic bohužel nezměnilo.

PRO JAKÉKOLI DOTAZY SE NA NÁS NEVÁHEJTE OBRÁTIT NA FACEBOOKOVÉ SKUPINĚ 🙂

Příběh

Na prvním ročníku se malá skupina dobrodruhů snažila řešit drobné questy v téměř opuštěném městečku Dračí Ďoura, kde už před mnoha lety zavřeli důl a tím město přišlo o zdroj obživy. Městská milice se snažila z města vykořenit cech zlodějů, který tu z nějakého neznámého důvodu zapustil kořeny a nechystal se odtáhnout. Fungovala kovárna a knihovna, ale většina města žila v hospodě. Kdo rozhodně nežil v hospodě (nebo ano?), byl vlkodlak, který okolí města údajně terorizoval. Nejpodstatnější děj se ale odehrával mezi kultisty, kteří chtěli probudit zlo spící pod městem a nakonec se jim podařilo vyvolat démona. Toho nakonec zastavila dryáda přivedená na svět těmi, kdo vyslyšeli varování přírody. Dračí Ďoura byla na chvíli zase zachráněna.

Předloni se do města navrátil potomek rodu Swannů, který tu odpradávna vládnul. Přihlásil se o svou hospodu a ve městě začal vládnout spolu se svými dvěma sestrami. Otevřel starý zapečetěný důl (navzdory varováním, že právě odtud kultisti čerpali svou temnou sílu) a chystal se obnovit prestiž městečka. Do štol se pak pořádaly četné výpravy, zejména protože se tam údajně měl skrývat obrovský poklad. Cech zlodějů, stále nevykořeněný, byl také u toho. Mezi lidmi ve městě navíc kolovala podivná kniha s odérem smrti. A celé to vyvrcholilo tím, že jeho lordstvo se chystalo prodat celé město klanu banditů, který se usídlil na staré opuštěné tvrzi (nebo snad šlo o bývalé družiny dobrodruhů?). To ale nestihl, protože ho těsně před podpisem smlouvy někdo odpravil…

Loni vládu nad městem převzal trpasličí bandita Čorki, který obešel obyvatele s peticí a mírovou cestou od sester Swannových získal město. Ve městě nebylo bezpečno, nacházeli se zde vyznavači pěti vír i sympatizanti upírů a vlkodlaků. Městská stráž se plynule rozplynula, takže rozzlobený trol v krčmě vlastně nikoho nepřekvapil. Došlo též k čachrům se smrtí — to když se podařilo vzkřísit tři generace rodu Swannů, což se nelíbilo lokálnímu Smrťovi, který se vydal vše napravit. Novými Smrti (neboť starý sekáč se chystal do výslužby) se stala dvojice, jež prokázala velkou rezistenci vůči umírání. Války upírů a vlkodlaků nakonec skončily smírem. Závěrem hry horou, v níž je velký důl, otřásl výbuch, který snad souvisel s Ohnivým kultem.

Hlavní otázkou, která nás bude trápit letos, bude zřejmě příměří mezi vlkodlaky a upíry. Nemělo by se zapomínat ani na různé sekty, které se v Ďouře vyskytují, ani na tajemný důl. Po svém do hry jistě zasáhne gentlemanský klub, stále silnější bestie, vaše výpravy dobrodruhů, nebo třeba čarodějové a alchymisté. Ve vzduchu též visí otázka vlády nad městem, neboť dědeček Thelonius Swann je naživu a může se o ni ucházet. Rostoucí městečko bohaté na suroviny i problémy nejspíš vzbudí pozornost dosud nepřítomných autorit… tak například, co je to ten Sluneční řád?

Můžete si tedy vybrat některou z nastíněných frakcí, připojit se k ní a snažit se naplnit její cíle. Většina z vás by ale měla hrát dobrodruhy (ať už samotáře, nebo družiníky) na volné noze, kteří se snaží najít své štěstí a přitom se samozřejmě mohou s těmito frakcemi zaplétat.

Pravidla chování na akci

0) Jsi-li blb, zůstaň doma.

1) Nechceš-li hrát larp, nejezdi. Deskovky si můžeš zahrát jindy.

2) Není to sraz, je to larp.

3) Porušování těchto pravidel může být důvodem k vyloučení z akce bez možnosti náhrady (vrácení registračního poplatku).

4) Účastníkem se rozumí každý, kdo se účastní larpu Víkendovka DrD 2018.

5) Účastník je během akce povinen dodržovat zákony ČR, jakož i pravidla akce, další případné pokyny organizátorů a v neposlední řadě používat zdravý rozum.

6) Po příjezdu na místo hry se každý neprodleně vydá k dokončit registraci (zahájenou odesláním formuláře) a:
— 6.1) příslušnému organizátorovi (= orgovi) předá registrační poplatek ve výši 330 Kč,
— 6.2) je-li mladší 18 let, pak při registraci odevzdá dokument „Závazná přihláška pro účastníky mladší 18 let“ se všemi vyplněnými náležitostmi,
— 6.3) stvrdí svým podpisem, že a) četl tento dokument, b) bude jej dodržovat a c) souhlasí se zpracováním a uložením osobních údajů dle zásad na straně 2,
— 6.4) nedojde-li k výše uvedeným skutečnostem, nebude se moci osoba akce účastnit a bude muset opustit herní plochu.

7) Během akce je povoleno používat pouze organizátory schválené měkčené zbraně.

8) Noční klid začíná a) půlnocí, b) koncem hry, přesahuje-li herní blok do dalšího dne. Myslete na to, že akce končí v neděli a většina z nás jde hned další den ráno do práce/školy.

9) Oheň je možno rozdělávat pouze se souhlasem organizátora na předem vymezených místech a nesmí být ponechán bez dozoru.

10) Odpadky se odhazují jen a pouze do košů/popelnic/připravených pytlů.

11) Konzumace alkoholu je povolena výhradně jen a) osobám starším 18 let, b) v organizátory vymezeném prostoru (takže ne na pokojích etc.), c) jen v době, kdy neprobíhá hra. Prostě #TohleNeniChlastaciAkce 😀

12) Osoba, jež je pod vlivem alkoholu, se nemůže účastnit hry.

13) Kouření je povoleno výhradně jen a) osobám starším 18 let, b) v organizátory vymezeném prostoru (takže ne na pokojích etc.).

14) Konzumace jiných omamných látek během trvání akce jest zakázána a je rovna okamžité cestě pryč z akce.

15) Organizátoři nenesou odpovědnost za jakékoli zranění účastníků během akce. Účastníci se jí účastní na vlastní nebezpečí.

Zpracování a uložení osobních údajů

Údaje poskytnuté v tomto formuláři (vaše jméno, emailová adresa, telefon a věk) využíváme následovně:

  • Jméno a příjmení slouží k identifikaci – pomocí něho víme, kdo vlastně na larp chce přijet, s kým komunikujeme atd. To je důležité zejména pokud někdo chce hrát postavu, která by mu příliš dle našeho názoru nemusela sednout. Můžeme poté společně vymyslet roli lepší a lépe sedící.
  • Přezdívka nám umožňuje vás lépe identifikovat – často si sebe navzájem pamatujeme pomocí přezdívky a nikoli podle reálného jména a příjmení.
  • Věk je údaj, pomocí něhož zjišťujeme, zda splňujete věkový limit pro účast na akci, a zároveň pro informaci, zda po vás musíme požadovat vyplněný dokument Závazné přihlášky pro účastníky mladší 18 let.
  • Emailová adresa slouží ke zkontaktování pisatele (vás) – typicky pro možnost zpětné vazby k postavě, popř. pokud některé z údajů nejsou vyplněny správně.

Údaje neposkytujeme žádným třetím stranám a nikomu podobnému. Přístup k informacím v tomto formuláři uvedeným má jen část organizátorů larpu (přezdívkovitě to jsou Minreth, Nathaka, Pája, Tuška, Vojta, MMko a Kačka). Údaje si ponecháváme pro potřeby konání dalších ročníků tohoto larpu (abychom byli schopní zjistit, kdo nám zhruba na akci jezdí a tomu mohli přizpůsobovat příběh hry – např. výrazně mladší účastníci si žádají jiné příběhové linky apod.).

Máte právo odebrat nám souhlas se zpracováním osobních údajů a požadovat jejich vymazání (skrze email vikendovka.drd@seznam.cz). V případě, že tak učiníte před akcí, nemůžete se bohužel larpu účastnit (protože když vymažeme vaše osobní údaje, nevíme, jaká osoba XYZ se to vlastně chtěla účastnit). Odeberete-li nám souhlas během trvání akce, není možno se larpu nadále účastnit (bez nároku na vrácení registračního poplatku).