Seznam předpřipravených rodin

28 Čvc

Nejspíš jste již narazili na první článek ohledně rodin v rhûngarothském roleplay, kde vás s celým tímto konceptem seznamujeme. Dnes se k této problematice vrátíme. 🙂

Někteří se chopili vymýšlení a propojování svých životopisů s ostatními a začali velice hezky pracovat na historii svých rodin a svých postav (za což je — vás — chválíme). Ne však každý ví, jakou rodinu si má vybrat a jak by se měla jmenovat či čemu by se měla věnovat. Neklesejte na mysli, máme řešení v podobě předpřipravených rodin, do kterých se můžete začlenit. Níže naleznete jejich seznam:

BOSONOŽCI (h)

Rasa: hobiti
Zajímavost: Rádi papají a do Rhûngarothu se dostali pěšky. Měli z toho mozoly. Chudáčci!

RYBOŽROUTKOVI (l)

Rasa: lidé
Zajímavost: Co by se dalo dělat celý den, když ne dohadování se s Kapříkovými (konkurenční rybářskou rodinou) o tom, kdo má čerstvou rybu?

KAPŘÍKOVI (l)

Rasa: lidé
Zajímavost: Co by se dalo dělat celý den, když ne dohadování se s Rybožroutkovými (konkurenční rybářskou rodinou) o tom, kdo má čerstvou rybu?

VÁVROVI (l)

Rasa: lidé
Zajímavost: Tato rodina nesnáší východní nápoj zvaný káva.

FRANCKOVI (l)

Rasa: lidé
Zajímavost: Chudá rodina, která se nesnáší s Vávrovými, pročež jim neustále nabízí kafe.

SAMSOVI (l)

Rasa: lidé
Zajímavost: Rodina s famózní sbírkou brouků. Součástí rodiny je Harmond Samsa, největší sběratel hmyzu a podobné havěti na Severu. Boční větev rodu žije u Temného hvozdu a z ní vzešel Tramián Samsa, který je již nějakou dobu pohřešovaný.

LOTHLUINOVÉ

(mezi lidmi známi jako LEVANĎULÍKOVI) (e)
Rasa: elfové
Zajímavost: Prý vždy pěkně voní. Tedy pokud není čichajícím trpaslík.

ČTVRŤÁKOVI

Rasa: hobiti
Zajímavost: Hobití rodinka odjakživa známá svojí statečností. Jeden z potomků se spolu se svým psem (považovaným za medvěda) stal prvním hobitem v Městské stráži. Jeho sestra má pak v Rhûngarothu řezbářskou dílnu.
Nynější členové: Monča

PLECHOVÍ (t)

Rasa: trpaslíci
Zajímavost: Kolují legendy o tom, že příslušníci této rodiny neodkládají své zbroje nikdy. Ve městě proto panuje domněnka, že další generace je vždy adoptována…

KRÜGOVI (t)

Rasa: trpaslíci
Zajímavost: Rodina s kovářskou tradicí, která si potrpí na kvalitně vyráběné zbraně. Kdysi vlastnili mnoho válečných kováren, ale o majetek před pár lety přišli, když hlavu rodiny posedla choroba jménem “demilitarizace”.

STŘÍBRNOVOUSÍ (t)

Rasa: trpaslíci
Příběh: Původně loupežnický klan, který přišel ze Železných hor. Charakteristický pro své šedé/stříbrné vousy a dovednostmi boje se sekerami. Neustále se pletli a přeli s Krvevousími. Nakonec byli jimi zahanbeni (vůdce klanu přišel o vousy) a raději se usadili nedaleko ŽR a vytvořili rodinu.

KRVEVOUSÍ (t)

Rasa: trpaslíci
Příběh: Původně loupežnický klan, který přišel ze Železných hor. Charakteristický pro své rudé/rezavé vousy. Neustále se pletli a přeli se Stříbrovousími. Nakonec nad nimi jednoho dne vyzráli tím, že si jedné noci počkali, až jejich nepřátelé dopijí své korbele a usnou opileckým spánkem a všem jim ostříhali vousy, které si pak jako trofej připnuli k opaskům.

THORMUNDOVÉ

Rasa: trpaslíci
Zajímavost: Vážená rodina trpasličích strážných, která se do města dostala v časech občanských válek.

NENASYTNÍ (h)

Rasa: hobiti
Zajímavost: Mají stále hlad, což také znamená, že již po generace se živí vařením velkých jídel. Pokud se tedy něco chystá, myslím tím oslavu, tak jsou nejen pozváni, ale i zaúkolováni, aby udělali jídla pro celou společnost.

SEKERKOVÉ (l)

Rasa: lidé
Zajímavost: Když někoho z této rodiny potkáte se sekerou ve městě, tak se rozhodně nemusíte bát, oni pouze mají talent na kácení a opracování stromů a dřeva.

SILVEROVI (l)

Rasa: lidé
Zajímavost: Rodina strážníků ze Železného Rhûngarothu.

PALEČKOVI (h)

Rasa: hobiti
Zajímavost: Jako domácího mazlíčka rádi chovají malou ovečku…
Historie: Nikdo přesně neví, odkud tato rodina přesně je, ale dobře se ví, že tato rodina má kořeny ve starém dobrém chovatelství. Vše začalo velice nezajímavě, když si Norb Paleček zakoupil první kozy… s kopyty a rohy. Každopádně tato malá nevinná zvířátka jej činila tak šťastným, že si pořídil celou kupu zvířat a jakmile se oženil a měl první dítě, tak koupil malou ovečku, se kterou by si mohl jeho syn Prstík Paleček hrát celé dny. Jakmile Prstík vyrostl a jeho otec zemřel, tak zůstal se zvířaty sám. Najednou jej Kraj začal nudit a na svá osamělá kolena staršího hobita měl jen ty zvířátka. Dozvěděl se, že zrovna vznikl Železný Rhungaroth a neváhal ani chvíli a vydal se tam. Usadil se, zabydlil se a zde i našel svou hobití lásku Nanu, která podle všeho byla o něco mladší jak on. S ní, i přes svůj již pokročilý věk, zplodil dvě děti a každému věnoval jednu bílou ovečku. Zemřel, když jeho děti ani neuměly pořádně mluvit, avšak obě pokračovaly v jeho chovatelských šlépějích a nikdy nezanevřely na nejlepšího domácího mazlíčka: malou ovečku.
Nynější členové: N-tý (herně Conny)

První alchymistické (učenecké) rodiny:

Ještě před občanskou válkou se účastnily alchymistického zasedání zde v Železném Rhûngarothu. Z důvodu propuknutí občanských válek v okolních zemích se zde usadili. Na výběr je část z těchto vzdělaných rodin:

FERMIOVI (t) (Fermium)

Rasa: trpaslíci
Zaměření: Zkoumají hlavně veškeré horniny a kovy z hlediska jejich vlastností a využitím pro alchymii.

BERKELOVI (h) (Berkelium)

Rasa: hobiti
Zaměření: Zkoumají hlavně všemožné reakce a  alkoholy z hlediska jejich vlastností a využitím pro alchymii.

TERBIOVI (l) (Terbium)

Rasa: lidé
Zaměření: Zapisují nové poznatky a vytváření alchymistické knihy

SAMARIOVI (e) (Samarium)

Rasa: elfové
Zaměření: zkoumají hlavně všemožné rostliny z hlediska jejich vlastností a využitím pro alchymii
Nynější členové: Kytík