PP 2018 – Ročník rodin

17 Čvn

Ester (Ještěr) si pro vás připravila krátký vhled do rodinné problematiky. Čtěte níže! 🙂

Pro začátek: Nemluvím o “rodech” o 10 členech a více. Bavím se o rodinách nejbližších (maximálně 3-4 osoby). Sestry, bratři, rodiče, tety a strýcové… Tábor je sice velký, ale celé rodinné klany by hru rozbily a ani náhodou nezpestřily

A ORGové, jak to chcete promítnout na táboře?

To ti hned zodpovím!

Jednalo by se o velice jednoduchou věc:

V RP se totiž často stává, že se hráč pohybuje jen kolem pár lidí a to ještě ze svého povolání či celkově díky svému směru schopností (kovář – hraničář – stoky…). Rodiny by umožňovaly kontakty i s jinými povoláními a tudíž i širší herní přehled o jiných dějových linkách a lepší kontakt s jinými hráči. Prostě by vaše postava byla socializovanější (což může i znamenat větší městský vliv – třeba u voleb). Další výhodou je bydlení. Když totiž má vaše sestra dům, tak jí asi tolik nebude vadit, když se k ní nastěhujete. Na minulých ročnících se dělo to, že se bydlelo u přátel, což na jednu stranu nevadí, na druhou to nebylo podloženo tak pevným poutem. Proto bydlení u sestry dává větší počáteční smysl.

Rodiny celkově představují rozšíření charakteru jako takového a dotyčný dostává více možností, kam se ve volném času obrátit. Když vaše postava dodělá práci a popije si v hospodě, tak co pak? Co takhle navštívit strýčka?!… Chápete, jak to myslím. 🙂

Jak tedy můžete vstupovat do rodin / vytvářet je?

Pokud budete chtít vytvořit vlastní rodinu s dalšími dvěma kamarády a předem se domluvíte a dáte vědět ORGům (Ještěrovi) ohledně jména (a ti vám ho schválí), tak ji máte schválenou. Pak to pro vás všechny znamená ji zmínit při zakládání postav a máte hotovo. Pro (nejen) nováčky pak máme připraveno několik rodin, které v našem městě již žijí. Pokud jste starší zkušení hráči a nemáte vymyšlenou rodinu a začínáte s novou postavou, budeme velmi rádi, když budete ochotní se zapojit do jedné z těchto rodin a pomoci nováčkům se začlenit.

Tím však rodinné záležitosti nekončí!

Pro pokročilé a velmi zaběhlé hráče je i možnost si vytvořit vlastní rodinné barvy či znak. Pokud se rozhodnete si je vytvořit, pak prosím nezapomeňte, jaké znaky ve Středozemi jsou již používané a co jaký znak může znamenat (strom je obvykle gondorský atd.).

Mimochodem… Pokud chcete být s kamarády v rodinách, tak musíte být, logicky, i stejná rasa!

Toď je zatím vše pro naše rodinky. V případě nových informacích či nápadů vám dáme vědět! 🙂

Autor: Ester/Ještěr