Pavouci z Temného hvozdu

17 Úno

Na začátku druhého tisíciletí Třetího věku se na jihu Zeleného hvozdu začalo šířit zlo, které nakonec vyhnalo Lesní elfy na sever. Zlem svíraný les se začal měnit. Časem elfové a lidé přišli na to, že centrem tohoto zla je nově postavená pevnost Dol Guldur, v níž sídlí tajuplný Nekromancer. Jeho hlavními pomocníky v těchto časech byli menší či větší pavouci, nositelé zkázy v lese.

Během předcházejících válek se však Nekromancer z Dol Guldur držel zpátky. Nezasáhl, ani když byla Lesní říše svírána Gundabadskými skřety a Rhûňany, ani během občanských válek.

Říká se, že rhûnská diplomacie probere k životu i mrtvého. Vskutku, agenti mocného černokněžníka, který řádí kdesi na Východě, přesvědčili Nekromancera, aby jim pomohl v nadcházející válce. A tak se to na jihu Temného hvozdu jenom hemží pobíhajícími pavouky…

Hlavní barva frakce: černá
Vedlejší barvy frakce: bílá

Kostýmy a zbraně
Realisticky neočekáváme, že nám na tábor doopravdy přijedete v kostýmu pavouka (žádný Spiderman!). Nicméně, jistou ideu ohledně takového kostýmu máme:

(Pro vytvoření dalších nohou byly použity mirelonové trubky)

Pokud nechcete dělat pavouka, nabízí se ztvárňovat v bitvách buď skřeta, nebo Černého Númenorejce. Skřetí kostým většinou tvoří staré navrstvené roztrhané hadry v temných barvách, s kusy černé kůže či kožešiny. Jako doplňky ozdoby z kostí a zubů. Na ochranu poslouží zrezivělé zbytky kovových zbrojí nebo staré zbroje kožené. Možné jsou i menší štíty. Nejčastějšími zbraněmi jsou na konci zahnuté jednoruční meče, šavle (zrezlé) nebo krátké luky (klasický skřet) a obouruční meče (berserker). Kvalita skřetích zbraní se odvíjí od toho, co zrovna nakradli… takže když se najde jakákoli ušmudlaná zbraň, bude se hodit do repertoáru skřetí jednotky.

Oproti tomu Černého Númenorejce lze připodobnit nejlépe k padlému rytíři. Má tedy temné, ale udržované brnění, je oblečen do vhodného černého oděvu, je-li vznešenější, ten může mít např. stříbrné lemy.

V obou případech se bude hodit, pokud si na kostým nakreslíte siluetu malého pavoučka.

Vládce frakce: Nekromancer
Tajemný pán, který svojí temnou mocí vyhnal elfy z jižních částí hvozdu, je stále záhadou. Odkud se vzal, čím je? Někteří stále věří, že se jedná jen o báchorku a zlí pavouci se prostě na jihu Temného hvozdu rozrostli sami. Buď jak buď, oplývá velkou mocí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *