Hobiti z Kraje

18 Dub

Kraj, země hobitů, byla založena roku 1600 TA. Za časů království hobité posílali do královské armády malý oddíl lučištníků, ale to bylo všechno. Od pádu království zastupuje krále vladyka, formální správce Kraje. Pokojná země do války táhla málokdy, a tak se jedná o úřad veskrze formální. Daleko větší (ale stále malou) roli si postupně vydobyl starosta Velké Kopaniny, nejrozsáhlejšího hobitího města. Jemu podléhají jediné strážní síly Kraje, a to tzv. krajníci. Po Kraji jich obchází pouze dvanáct a většinou řeší spíš zaběhnutý dobytek, než-li skutečné zločiny. Na hranicích Kraje bylo podle potřeby krajníků více, avšak o armádu se rozhodně nejednalo, neboť hobiti, aniž to věděli, byli většinou chráněni Dúnadany.

Změny přišly teprve nedávno, když Bandobras Bučivoj vedl vojsko hobitů proti skřetům, kteří do kraje vpadli, a v Bitvě na Zeleném poli (2747 TA) skřety porazil. Kvůli sílícímu ohrožení byl zvýšen počet krajníků a dobrodružnější hobiti se začali učit zacházet s lukem.

Hlavní barva frakce: hnědá, světle zelená
Vedlejší barvy frakce: žlutá, bílá

Kostýmy a zbraně
Když už jdou hobiti do války, tak nejčastěji se zemědělským náčiním (to dá ale práci vyrobit pěkně i bezpečně zároveň), krajníci s kopím (jen pro zkušené bojovníky!), lukem, či nejrůznějšími kuchyňskými nástroji. Z bezpečně vyrobitelných doporučujeme sekery, tesáky, kuchyňské nože, pořádná měkčená pánvička také nezklame (viz film Pán prstenů)… Hobiti nenosí brnění, jejich “vojsko” vypadá jako domobrana, která se maximálně zmůže na nějakou tu prošívku. Košile a kalhoty v přírodních barvách bohatě postačí. Skvělými doplňky může být například slamák, ale hlavně kšandy. A vezměte si normální boty, hrát hobita dle Tolkienovy předlohy na boso doopravdy nutné není. 🙂

Vládce hobitů: Bandobras Bučivoj
Bral, dvaasedmdesátiletý vladyka Kraje, vyššího vzrůstu (dokonce může jezdit na koni) a průměrného obvodu pasu (na hobita). Velitel hobitů a vítěz Bitvy na Zeleném poli (2747), kde hobiti “na hlavu” porazili skřety. Podle pověsti na hoře Gram dřevěným kyjem urazil kebuli skřetímu veliteli, která odletěla 100 yardů daleko a zapadla do zaječí nory. Bandobras tím nejen vyhrál bitvu, ale zároveň vynalezl golf.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *