Proč se nehlásit k Rhûnu

26 Čvn

Náš pan černokněžník-alchymista má strach! Do jeho frakce se podle předběžných průzkumů hlásí příliš mnoho lidí! A nebyl by to on, aby s tím něco neudělal. Čtěte dále!

Dle zpráv předčasného průzkumu mají údajně země rhûnské čelit jakémusi imigračnímu ohrožení, a proto dovolte, aby se vám představila právě ta sjednocená část Rhûnu bez příkras „záporáků.“

Tak pro začátek, proč se černokněžník stáhl na východ a nechal tady svého učně a obchodní karavanu.

Na východě, rozumějme, daleko, daleko, strašně daleko na východě, stále žijí nesjednocené kmeny, kterým se nelíbí, že by měli hrdě nosit rudý prapor černokněžníka. Problém s těmito kmeny není v tom, že by snad nějak mohli ohrozit sjednocený Rhûn, ale hlavně v tom jejich nájezdničení.

Představte si, že si řeknete, že tadyhle necháte postavit třeba mléčný bar. Pracně do něj deportujete krávu, ještě pracněji ukradenou získanou v Esgarothu. Ale když se rozhodnete uspořádat mléčný mejdan, zjistíte, že vám někdo nečestně ukradl váš, čestně nabitý majetek – krávu. To vás přirozeně rozčílí, takže si sbalíte svou družinu vojáků a vyrazíte si pro svou krávu. Při tom ale omylem pobijete nějaký náhodný vzbouřený kmen. Ale protože vám ti trubci ze Středozemě do hlav některých poddaných nasadili brouka demokracie a kytiček – vzbouří se vám jiný už sjednocený kmen hned po té, co tenhle nesjednocený zdecimujete sjednotíte.

A teď: Opravdu chcete někam, kde se vede nepočítaně občanských válek, a kde se situace mění každým okamžikem? A ano, černokněžník musel odejít na východ, aby zachránil krávu, kterou nějaký nezdvořilý, (už) nesjednocený kmen nečestně ukradl v Esgarothu. Černokněžník totiž zvířátka rád. Často na úkor lidí, elfů, trpaslíků, … vlastně všech.

Že pořád chcete ke karmínové karavaně? Dobrá, tak představme Sethiluse, černokněžníkova učedníka. Ten totiž karavaně jakože velí. Správně, velí jí jen jakože. Sethilus totiž ze všeho nejvíc miluje klid a svou černokněžnickou praxi. Takže velení musí zastávat sbor jeho oficírů. Jejich jména si nepamatuje, takže pokud mu zvědi donesou nějakou špatnou zprávu, často se na vás osočí naprosto cizím jménem. To mu ale nezabrání si najmout nového oficíra a vás proměnit v subjekt své černokněžnické praxe.

No kdo by pro něj chtěl pracovat? Zmínil jsem se také, že by nejraději zamořil pláně Rhûnu květinami, které osobně vyšlechtil? A pokud snad i přes jeho rozkazy poradní sbor oficírů půjde do boje, hrozí mu, že do boje půjde i sám Sethilus a omylem setne kromě nepřátel i oficíry. No vážně, pro něj pracovat je jako tančit na rožni, z něhož jediná cesta vede do chřtánu bestie a vaše jediná šance je, tančit co nejdéle.

Takže dlouhé uši tamhle, zelený kaftan, tady luk a hrrr na ně!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *