Svobodné město Železný Rhûngaroth

12 Dub

Roleplay část tábora se tentokrát bude odehrávat ve městě Železný Rhûngaroth. Chcete se o něm dozvědět víc? Čtěte dále!

Vlajka_Zelezny_RhungarothMěsto vzniklo na soutoku tří řek jako obchodní stanice přes kterou nově měl proudit obchod z Esgarothu do Železných hor a z Železných hor po řece dále na východ. Obchodní stanice se záhy stala střediskem kupců pro podstatnou část severních zemí a rychle se rozvíjela – byly stavěny nejen nové domy a sklady, ale rovnou i celé čtvrti. Město prosperovalo, avšak dosud byly jednotlivé části zcela kontrolovány svými zakladateli – Esgarothem, Rhûnem a Železnými horami.

Nezávislosti města přispěly především občanské války v Esgarothu, který se přetvořil na království, a v Železných horách. Esgarothský král se snažil udržet svoji čtvrt v Rhûngarothu na své legitimistické straně proti rebelům, avšak příliš se mu to nedařilo, neboť rebelové kontrolovali přístupové cesty z Rhûngarothu k državám věrným králi Dagobertu Theodrifovi. Správce čtvrti pak v čele s městskou stráží vyhlásil na stranách neutralitu a odmítl jim pomáhat ve válečném konfliktu, což naštvalo obě strany, ale nemohly proti tomu nic udělat.

V trpasličí části města to nešlo tak snadno. Obě strany totiž mají k němu dobrý přístup a město leželo nedaleko hranice mezi znesvářenými trpaslíky. Přímo v ulicích došlo ke střetu mezi oddíly krále Náina a Hromové legie, ani jedna ze stran nedokázala získat převahu. Trpasličí obyvatelé města byli velmi nespokojeni a kontaktovali správce esgarothské (který již vyhlásil nezávislost) a východňanské části (jejíž správce neměl zrovna přátelské vztahy s Karmínovou karavanou, která dostala do správy západní území Rhûnu). Ze zisků, které v předchozích letech z obchodu plynuly, každý nakoupil zbraně odjinud, vyzbrojili své obyvatele a vyhnali trpasličí armády z jejich části města. Záhy poté byla ustanovena Městská rada tvořená zástupci těchto tří čtvrtí, kteří vládli pospolu v triumvirátu.

Okolní frakce se pokoušely Rhûngaroth dobýt zpět, avšak Rhûngarothští dokázali vždy odolat. Spory ve vládě města nakonec vedly k vytvoření úřadu purkmistra voleného všemi občany města, nejen těmi, kteří zakládali město. Ti si zachovali svá postavení v Městské radě, která schvalovala některé kroky purkmistra.

Město, které zažilo rychlý obchodní vzestup, nyní prožívá jistou recesi. Obchod mezi Esgarothem a Lesní říší se opět přesunul na řeku Celduinu, neboť elfové žijí zatím s Východňany v míru. Válka mezi Esgarothskými uzavřela cesty úplně. Ani mordující se trpaslíci za humny moc obchodu nesvědčí, přesto však Rhûngaroth těží alespoň ze své neutrality, která umožňuje frakcím zde nakoupit potřebné věci, nebo zde vyměnit zajatce.

Název města
“Železný Rhûngaroth” je složenina ze jmen jednotlivých frakcí – “Železný” odkazuje na trpaslíky, “Rhûn-” na Východňany a “-garoth” na Esgarothské.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *