Gondor v bahně aneb Bitvy na desátém ročníku

2 Led

Skřeti byli poraženi! Jejich sny o novém domově v Bílých horách se rozpadly a celé skřetí rodiny se rozprchly po celém Rohanu, a jen málo jich dosáhlo bezpečí. 

Rohanské království ale pokračuje být středem dění, neboť se lidem Středozemě brzy zjevil plán Černokněžného krále. Úmyslně během migrace skřetů z Mlžných hor polevil svůj tlak na Gondor, aby ten mohl vyslat své vojsko na pomoc Rohanu. Gondorská armáda se po vítězných oslavách vypravila domů, ale když dosáhla Drúadanského lesa, spatřila prapory se zlatým okem Saurona. Mordorské vojsko, nepochybně s pomocí Hithoelských Východňanů, překonalo Anduinu a odřízlo gondorskou výpravu od jejich domoviny. Boj nikdo nečekal, a mordorské vojsko vyrazilo do útoku. Gondorský kapitán zavelel k ústupu, zatímco se jeho nepočetná jízda snažila skřety a troly zpomalit. Za cenu jejich životů armáda přežila, ale přišla o své zásobování, mnohé důstojníky a nyní se nachází v bažinách řeky Entvy, kde se pomalu jakž takž dává zpátky dohromady.

Mordorští skřeti ale zdá se mají své rozkazy, a po první vítězné bitvě Gondořany v náročném terénu pronásledují.

Jak se zpráva o mordorském útoku nese krajinou, zastihla ještě nerozpuštěná vojska, která bojovala během bitvy o Bílé hory. Gondor potřebuje pomoc, a tak se Rohan, Lórien i Khazad-Dûm vydávají na překvapivě krátkou cestu do delty Entvy. Žoldnéři Černokněžného krále jsou ale na cestě, ať jsou z Vrchoviny, Haradu či Rhûnu. Všichni si hodlají zlepšit si chuť na odříznuté gondorské armádě, a lepší příležitost se jim dlouho nenaskytla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *