Smečka

12 Lis

Čím dál od Framsburgu, tím více divocí a přírodní jsou lidé, kteří tam žijí. Těch několik málo Meddědovců, kteří se usídlili v okolí Framsburgu, k sobě přitáhlo tyto méně “civilizované” obyvatele. Meddědovcům málokdo důvěřuje, ale divocí lidé z Temného hvozdu nebo říční lid Anduiny, který s nimi vždy byl zadobře, ví, že se od těchto medvědích měňavců není čeho bát. Společně utvořili malé neformální společenství lovců, rybářů a hraničářů. Meddědovci si založili pekárnu a hospodu, ve které prodávali své vyhlášené medové koláčky a jakékoli dobré úlovky, které jim nanosili ostatní členové společenstva. Jak jejich počty přibývaly, narostlo na jejich věhlasu a důvěře, neboť žádný z Meddědovců si doposud neodovolil se přeměnit na území města – s jednou výjimkou. Divocí lidé se zase samovolně začali starat o vnější bezpečí, ať už šlo o skřetí bandy, pavouky nebo vrrky. Časem se stali nedílnou částí města, a byli uznáni za řádné společenství se svým členem ve sněmu.

Svými zvyky se značně liší od lidu Éothéod (jeden z národů Seveřanů), kteří převážně sídlí na pláních mezi Temným hvozdem a Mlžnými horami na západě. Smečka udržuje různorodé, divoké tradice, její členové uctívají místní duchy a mnohdy jim přináší oběti, což jí na důvěře mnohdy nepřidává a kolují o ní nepěkné pověry. Nezpracovávají kov, ani jeho používání vyjma nezbytného nářadí nijak zvlášť nevyhledávají, za to rádi pracují se dřevem, které plaví od Šedých hor až do města. Neobdělávají půdu, pouze zřizují početné včelí úly za městem. 

Medová hospoda je vyhledávaným podnikem, díky své nabídce divoké zvěřiny, ryb, medoviny a koláčků. Hospodský, starší Meddědovec, prosazuje striktní prostředí bez rvaček a přemíry alkoholu. I když zrovna není ve své medvědí podobě, je schopný vyhodit jakéhokoli nežádoucího zákazníka nejen z hospody, ale až za městskou palisádu. I když by se žádný z Meddědovců jen tak neopovážil se ve městě přeměnit na svou medvědí podobu, hospoda je výjimkou. V zájmu udržování bezpečí a pořádku i pod vlivem medoviny, bylo hospodskému náčelníkem dovoleno se volně přeměňovat, dokud je v hospodě samotné. Pokud ho pak někdo rozzuří natolik, že to vyžaduje proměnu, z letů hospoda-palisáda se stávají lety hospoda-Temný hvozd nebo hospoda-Mlžné hory, v závislosti na tom, které okno je zrovna otevřené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *