Mitrilové kladivo

10 Lis

Průmyslové srdce Framsburgu, to je Mitrilové kladivo. Společenstvo framsburgských řemeslníků, které vzniklo spojením několika menších, trpasličích i lidských, řemeslných spolků za účelem lépe prosperovat v tvrdé konkurenci Framsburgu. Společenstvo má ve správě doly v okolí Framsburgu, vlastní snad všechny kovárny a dílny ve městě a navíc má jeden malý pivovar, ve kterém vaří pravá trpasličí piva „Mahalovo světlo“ a „Durinova zhouba“ pro vlastní potřebu.

Většinu Mitrilového kladiva tvoří kováři, horníci, stavitelé, inženýři a v neposlední řadě i pár trpasličích veteránů, kteří se zde rozhodli zůstat po válce se skřety. Ti se stali základem polovojenské složky společenstva nazvané jednoduše Kladiva. Kladiva pod sebe sdružují různé rváče, bývalé vojáky a neúspěšné zájemce o pozice v Družině. Slouží jako hrubá síla společenstva pro případy, kdyby se někdo pokoušel narušit mitrilový monopol, nebo nějak ohrožovat majetek a členy Mitrilového kladiva. I přes pochybnou minulost některých členů se velmi dbá na pevný řád a loajalitu vůči společenstvu, náčelníkovi a jeho Družině. V poslední době navíc kolují zvěsti, že se k Mitrilovému kladivu připojilo i pár runotepců ze Železného Rhûngarothu, kteří sem přišli pátrat po dávno ztracené trpasličí relikvii.

Hlavními barvami Kladiva jsou šedá a tyrkysově modrá, doplněné o zlatou. Svou příslušnost k Mitrilovému kladivu znázorňují členové různě od zdobených šperků ve tvaru kladiva, přes kladivo ve barvách spolku vyšité na oblečení, až po jednoduché šedé pásky s tyrkysovou runou Ibkhêz (viz. runa Thurisaz).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *