Skřeti v Rhûngarothském roleplay?

15 Dub

Nemožné se stalo skutečností! Na letošním ročníku bude možné v Rhûngarothském roleplay, tedy hlavní složce programu tábora, v níž hrajete za své postavy, hrát za skřety! Nebude to ale jenom tak… 🙂

Bojovat za skřety v bitvách a na taktické mapě je možné již od I. ročníku tábora. I letos je možné bojovat za skřety z Morie a částečně za skřety z Temného lesa. V rhûngarothském roleplay však dosud bylo možné hrát jen za lidi, elfy, trpaslíky a hobity. Důvody jsou k tomu docela prosté — roleplay část tábora, už podle svého pojmenování (roleplay = hraní rolí) směřuje nikoli k boji, ale k představení své postavy s jejím charakterem a její snahou plnit si své sny (stát se purkmistrem, mít svoje vlastní panství, vymyslet lektvar nesmrtelnosti apod.). V Pánovi Prstenů jsou (obvykle) jasně vymezeny strany Dobra a Zla a mezi skřety a výše vyjmenovanými rasami není mnoho prostoru pro komunikaci. Proto skřeti nebyli hratelní. To se nyní mění.

Pro koho jsou skřeti v roleplay určení? Bude se jednat o malou skupinku hráčů, kteří pospolu hrají role skřetího kmene, který rozhodně není jen sebrankou po krvi světlé strany toužících individuí. Bude se jednat o RP zaměřené hodně na přežití, pohyb v lese, ale i dodržování různých tradic. Skřet v rhûngarothském roleplay je tedy primárně určen pro ty z vás, které nebaví moc městské RP, chcete se pohybovat po lese a plnit nejrůznější (často bojové) mise, zažít adrenalin při skrývání před rhûngarothskými lovci, atp.

Jedná se o možnost navíc, rozhodně není cílem, aby polovina účastníků hrála za skřety a v RP by to poté vypadalo jako v normálních bitvách. Počet skřetů tudíž bude značně omezen — počítáme v zásadě se sedmi táborníky, kteří by ztvárňovali skřety. Tři místa jsou určená pro táborníky do 14 let, čtyři místa pak pro táborníky nad 14 let (věk se bere k 1. dni tábora, tj. 11. 8.).

Vzhledem k počtu očekáváme, že zájemci budou ochotní si před táborem dát dohromady kvalitní kostým. Jedná se o skřety žijící na severu, kteří se dostali do Rhovanionu obvykle z Mlžných hor.

Ztvárňovaní skřeti by se měli pohybovat na škále od lovců, různých bojovníků s krátkými zbraněmi, kteří jsou mistry přepadů, až k tradičním, částečně do zbroje zakutým válečníkům. Jedna z postav pak může být skřetím šamanem (léčení, bylinky, nadpřirozené síly).

Přihláška na roli skřeta pro roleplay se posílá na Malcolmův email golemnewton@gmail.com s předmětem „Skřet do RP“ a musí obsahovat:

  • jméno a příjmení,
  • váš věk k prvnímu dni tábora (11. 8.),
  • preferovaná role a s tím související preferované zbraně (máte-li více idejí/kombinací, napište je také),
  • jak byste si takové RP sami představovali,
  • co za situace by vás nejvíc bavilo v této roli hrát,
  • fotka alespoň rozpracovaného kostýmu s popisem toho, jak jej budete dále dodělávat.

Přihlášku je nutné poslat nejpozději do 30. 6. (sobota) dle dohody s Malcolmem. Pokud budete mít teprve rozpracovaný kostým, počítáme, že ho na základě doporučení Malcolma budete dále rozvíjet (a posílat mu info a foto ohledně toho, jak jste na tom 🙂 )

Protože ne každý z vás musí roli skřeta dostat, můžete i tak poslat klasický charakterník za svoji postavu člověka/elfa/trpaslíka/hobita. Pokud dostanete roli skřeta, charakterník se prostě škrtne a nevyhodnotí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *