Skřeti a lidé z Angmaru

12 Úno

V dávných dobách po pádu Saurona povstala na severu mocná říše Černokněžného krále, služebníka Sauronova. Po celou svoji existenci ohrožovala země lidí v Eriadoru. Napřed ovládla Rhudaur, poté zničila Cardolan a nakonec roku 1974 TA došlo i na zbytky Arthedainu, to když byl dobyt královský Fornost. Vítězství však netrvalo dlouho, neboť posily z Lindonu a Gondoru dokázaly Černokněžného krále na hlavu porazit a Angmar smazat z mapy. Království Dúnadanů na severu se však obnovit nepodařilo.

Dlouhá léta zlá moc na severu spala. Po pádu Ereboru však zasáhli skřeti z Gundabadu do války proti lidem, elfům a trpaslíkům, avšak byli roku 2770 poraženi v Bitvě před branami Morie. Mlžné hory byly obsazeny posádkami vítězů. Avšak záhy vypukly občanské války, kontrola nad horami byla oslabena a skřeti se opět začali množit. A ve starém Angmaru se jim dostalo nečekané pomoci.

Z východu do zdejších krajů přicestovala skupina černokněžníků, kteří ovládli několik zdejších skřetích vůdců a obeslali staré lidské spojence, kteří kdysi válčili pod praporci Černokněžného krále. O dva roky později bylo vše připraveno. Černokněžná říše Angmar byla zpět v plné síle, připravena zničit vše dobré v Eriadoru.

Hlavní barva frakce: černá
Vedlejší barvy frakce: rudá

Kostýmy a zbraně
Angmarské vojsko je tvořeno oddíly skřetů a ne příliš civilizovanými lidmi. Vybavení je proto dosti podobné – staré navrstvené roztrhané hadry v temných barvách, s kusy zvířecích končetin. Jako doplňky ozdoby z kostí a zubů. Na ochranu zrezivělé zbytky kovových zbrojí nebo staré zbroje kožené. Možné jsou i menší štíty. Nejčastějšími zbraněmi jsou na konci zahnuté jednoruční meče, šavle (zrezlé) nebo krátké luky (klasický skřet) a obouruční meče (berserker). Kvalita skřetích zbraní se odvíjí od toho, co zrovna nakradli… takže když se najde jakákoli ušmudlaná zbraň, bude se hodit do repertoáru skřetí jednotky.

Je zde však jistá odlišnost od skřetů z Gundabadu. Angmarští jsou přeci jen trochu organizovanější, proto je jejich vojsko sjednocené na základních dvou barvách – černé a rudé. U elitních vojáků se objevují i varkoče s vyšitým znakem Angmaru. Lidští vojáci pochází ze severu, proto se hodí nějaká ta kožešina, látky však opět v barvě černé.

Vládce: Severín
Učedníci mocného nekromanta z dalekého východu zřejmě budou ovlivňovat dění ve Středozemi ještě hodně dlouho. Další z jeho učedníků je v současnosti vůdcem kolegia černokněžníků, které tvrdou rukou drží pohromadě novou Angmarskou říši.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *