Volte do městské rady!

20 Kvě

Volby do městské rady, to jest vlády města, se blíží, královský kancléř elf Felahir stanovil již jejich termín. Jak bylo popsáno zde, ze tříčlenné rady odchází dva radní, které je třeba zvolit. Zde naleznete vše potřebné.

Jakým způsobem se bude volit?

Volit budeme korespondenčně přes internet. To znamená, že pošlete e-mail, který bude muset obsahovat některé údaje.

Dokdy můžu volit?

E-mail s tím, pro koho hlasujete, je třeba poslat nejpozději do soboty 5. června.

Kdo může volit?

Každý, kdo je přihlášený na letošní ročník tábora (vč. kandidátů) + organizátoři.

Koho můžu volit?

Přihlásilo se celkem šest kandidátů, každému z nich bylo přiděleno číslo. Hlasovat je možné pro:

  • Štěpána Listného, prodejce ve vinárně (číslo 1),
  • Aldona Evergardena, knihovníka a obchodníka s čajem (číslo 2),
  • Erwona Wistona, spolumajitele a zakladatele Královské obchodní společnosti (číslo 3),
  • Eturiho Baratura, majitele hostince (číslo 5),
  • Ethereala Evergardena, knihovníka a čajovníka (číslo 6).

Kandidátka Violet z rodiny Evergardenů (4) z voleb odstoupila.

Jak vybrat toho pravého kandidáta?

Pomoct vám mohou předvolební programy kandidátů. Zda to s některými věcmi myslí vážně, případně jaká jsou slabá místa kandidátů, můžete zjistit v předvolebních rozhovorech. A obecné informace o tom, co nás letos v ději nejspíš čeká a co se od loňska změnilo, naleznete v novinách a tady.

Kolik mám ve volbách hlasů?

Každý z vás má 2 hlasy, protože v radě máme 2 volná místa (jedno po elfu Felahirovi, který se stal královým kancléřem, a jedno po Chingisi Altanu Qoiorovi, který z funkce odstoupil; třetí místo zastává dále hobit Jetelvěd Čapička). Můžete klidně hlasovat jen pro 1 kandidáta, v takovou chvíli váš druhý hlas propadne (nelze oba hlasy dát jednomu kandidátovi).

Jak mohu odhlasovat?

Je to jednoduché, přesto si raději dobře přečtěte tyto řádky. Pan kancléř Felahir totiž může špatně upravené hlasovací lístky z voleb vyřadit.

Do předmětu e-mailu uveďte toto: „Volby do městské rady – [číslo 1. voleného kandidáta], [číslo 2. voleného kandidáta]“. Příklad předmětu e-mailu: Volby do městské rady – 3, 5. (Chcete-li hlasovat jen pro jednoho kandidáta, uveďte jednoduše pouze jedno číslo.)

Do obsahu e-mailu potom uveďte svoje reálné (!) jméno. To je kvůli tomu, aby pan kancléř věděl, zda někdo nehlasoval vícekrát. Při této příležitosti připomínáme, že volby jsou dobrovolné. Příklad obsahu e-mailu: Jana Císařová.

Hlasy posílejte na e-mail kancléře Felahira: erbfilip@seznam.cz

Do konce hlasování je také možno předchozí hlas upravit – ze stejného e-mailu jako předtím odešlete zprávu dle výše řečených instrukcí, plus před obsah předmětu zprávy napíšete velkými písmeny „OPRAVA“.

A co bude dál?

Pan kancléř hlasy sečte a vyhlásí se vítěz. Možná nám to pár dní zabere, tou dobou bude velká část z nás mít totiž zkouškové období… 😀