Skřetí kmen je zpět!

29 Čvn

Skřeti se na Pána prstenů vrací ve velkém stylu, početnější než kdy předtím – tím navazujeme na dvouletou tradici, která zaručeně bude pokračovat i do let budoucích, a dle výpočtů předních matematiků bude jednou tábor složen pouze ze skřetů. (Čtvrtý ročník: 7 skřetů, pátý ročník: 10 skřetů, šestý ročník: 15 skřetů, tedy meziroční přírůstek se zvětšuje o dva. Na dvanáctém ročníku by tedy mělo být celkem 80 skřetů a na ročníku šestnáctém budou poslední dvě neskřetí postavy.) Neváhejte tedy, a přidejte se ke skřetímu kmeni již dnes, neboť čím dříve se přidáte, tím lepší postavení budete mít!

Letošní skřety jako bonus čekají úlevy na daních městu, hojná loviště plná dobře krmených hraničářů, útulná jeskyně s předzahrádkou a mnohem více! To vše jen za cenu doživotního upsání k de facto otroctví náčelníkovi kmene* – a to je něco, co se neodmítá. 

Ti z vás, kteří již skřety hráli, ví, že hlavní náplní RP je běhání po lese. Letošní ročník ale bude pojat trochu jinak. Kvůli morové ráně bude většina RP rozdělena do menších skupin (o tom více příště), a v našem případě půjde o oddíl skřeti-hraničáři, ve kterém se bude odehrávat většina interakcí. Zabíjet stále dokola těch samých patnáct hraničářů ale časem někoho může omrzet, a proto můžete očekávat následující zpestření: kekelové duely jak v kmeni, tak s hraničáři a předpřipravené střety, ale také výrobu křičících píšťal, skřetích masek, vylepšování kostýmů a zbrojí, malování štítů, pro zájemce i keramika a vyřezávání.

Jelikož být skřetem také znamená být vhodně vybaven pro společenské události, a ne všichni takovou výbavou oplývají, přivezte s sebou vhodně barevné hadry, lebky, odstižky kůží, bílá prostěradla a staré, nejlépe bílé nebo přírodně barevné tlusté deky (ze sekáčů = second hand obchodu, neopovažte se nabrat doma běžně použitelné věci). Z toho spíchneme řádnou skřetí výbavu, kterou náležitě zapatinujeme. To a výroba masek by se asi odehrávala mimo běžný program, po večerech a o pauzách.

Celkově tedy sháníme, 15 skřetů. Máte-li zájem, pište mi na facebook nebo na mail: jakubchalupaa@gmail.com. Hodím vás do společné skřetí facebookové skupiny, kde probereme, jak se co má.

Těším se na vás jakožto skřetí verbíř a pobočník náčelníka.

PS: Každý skřet vyfasuje na tábor slušivý malovaný puklíř, pokud bude hodný a chodit s ním do bitev za temnou stranu:

Malcolm

*) Pro nováčky dodáváme, že se jedná o autorův vtip.