Skřeti z Mordoru

19 Led

Mordor je stínem Středozemě od té doby, co se v něm usídlil Sauron, nejvyšší z Maiar a služebník Morgotha. On sám je zodpovědný za úpadek elfů, zničení Eregionu, zpustošení Eriadoru a zkázu Númenoru. Ačkoli byl poražen Poslední Aliancí elfů a lidí, jeho duše žije dál kvůli Jednom prstenu, který byl ztracen. 

V době Jeho nepřítomnosti správu nad Mordorem převzal Černokněžný král Angmaru, Pán nazgûlů, nejvyšší z Devíti. Jako nesmrtelný přízrak svázaný vůlí Prstenu dohlíží na Minas Morgûl a bojuje s posledním númenorským královstvím, Gondorem. Znovu obsadil Černou Bránu, obnovil Cirith Ungol a pod jeho rukou padl i Osgiliath a celý Ithilien. 

V posledních bitvách byli ale lidé úspěšnější a za Anduinou teď působí záškodníci, kteří přepadají naše vojáky a konvoje z Haradu. Musí být poraženi, pokud má být zničena Bílá věž, Minas Tirith, sídlo gondorského správce. 

Mordor má k dispozici nesčetně skřetů, kteří se množí v jeho jeskyních a chodbách. Hrůzostrašní trolové, Olog-hai a obří pavouci, potomci Ungoliath, jsou tím, co přivede lidstvo pod vůli Temného pána.
Devět nazgûlů není ale bez svého pána v plné síle a po nedávném neúspěchu se Černokněžný král rozhodl, že nová rasa černých uruků bude lépe vyzbrojena na úkor hord snag a mrzkých goblinů. Tyto černé stvůry, vysoké téměř jako lidé, teď nosí černé plátové zbroje, kroužky a přilbice, nesoucí znak Temného pána, Oko Saurona. Svět lidí padne před jejich krutostí.

Kostýmy a zbraně

Spočtete-li počet výskytů slov temný a černý v článku, zjistíte, že hlavní barvou frakce bude růžová, doplněná červenou. Odstíny hnědé a špinavé (hodně špinavé) bílé jsou také možné, budete-li se stylizovat více do skřeta z Mlžných hor, což vám zakázáno není, pokud na něj máte pěkný kostým nebo ho budete vyrábět.

Pro základ skřetího kostýmu se hodí prošívaná zbroj, která je opatřena různými nepravidelnými kousky kůže, kožešin, kostí nebo dřeva. Jejich zbroje typicky vypadají staře, zrezle a černě, a nepravidelně – typicky zbroje mordorských skřetů z Návratu krále. Ale protože autor článku se již několik let snaží neúspěšně prosadit přítomnost Uruk-hai v bitvách, můžete se inspirovat i práve u Sarumanových skřetů z druhého filmu, s tím rozdílem, že místo bílé ruky budou mít na zbrojích rudé oko Saurona: tedy: černé pláty a kroužkové košile, helmy a štíty. 

Zbraně by měly vypadat podobně jako zbroje – staře a zašle. Pokud můžete, vyhněte se rovným mečům, šavle a tesáky budou lepší. Kopí jsou povolena, ale, jako vždy, pouze zkušeným bojovníkům. Luky jsou dobré taktéž, avšak, kuše bude daleko lepší, abyste dali najevo industriální převahu Mordoru nad lidskými amatéry.