Nové taktiky aneb konec textovky na PPčku

3 Srp

Zájem o taktiky v minulých ročnících postupně upadal. Ať je to vinou příliš složitých, špatně pochopitelných pravidel, nebo jen nezajímavým formátem, se už s jistotou nedozvíme, neboť dosavadní podoba taktik s pátým ročníkem končí: taktiky se změní v deskovou hru. 

Hra se stále bude odehrávat na jedné velké mapě, kde jednotlivé frakce budou pohybovat svými armádami, tentokrát však pomocí figurek a symbolů na mapě společné. To možná nezní jako zásadní změna, ale tato metoda nám umožní zahrát několik tahů za večer.

Velké změny se dočkají bitvy: ty se budou odehrávat na bitevní mapě, kde generálové jednotlivých stran budou velet svým jednotkám, které budou přítomny v podobě figurek. Nyní budete moct objíždět nepřítele svou jízdou a uplatnit nejrůznější válečné taktiky. Dokonce se můžete v této podobě těšit na bitvy o pevnosti. Aby se ušetřil čas, jasné konflikty budou vyhodnoceny automaticky. 

Protože pravidlově bude tato hra relativně náročná, vůdce frakce bude muset přiřadit jednotlivé role ostatním hráčům – už není možné hrát pouze v jednom. Každá strana bude potřebovat specializované generály pro boj na bitevní mapě, stratéga pro pohyb na velké mapě herní, špehy, kteří povedou záznamy o nepřátelských armádách a aktivitách, nebo třeba diplomata, aby mohli efektivně vyjednávat se svými spojenci.

Více na táboře!

Malcolm