Druhý ročník Víkendovky je za námi!

16 Říj

Děkujeme za skvělou akci! Doufáme, že jste si ji všichni užili 🙂 Níže přikládáme stručný výtah hlavních dějových linií, které se naším víkendovým larpem na Březové táhly:

Do městečka se navrátil jeho lord, vévoda, starosta a tak (vzhledem k jeho objemu zvládal být vším najednou), aby oznámil záměr otevřít zavalený a předtím uzavřený důl. Předtím se však podařilo skupince dobrodruhů vyčistit starou pevnost, kterou k nemilosti lordovévody obsadili. Aby to nebylo všechno, někdo ukradl místnímu Smrti jeho Knihu mrtvých, což způsobilo snahu Smrtě komunikovat se smrtelníky za pomocí jednoho starého písma zvaného cyrilice (aneb když se musíte něco naučit do školy a využijete to pro larp!). Aby to nebylo vše, rezignoval nám velitel stráží. Co se dělo dál?

Podařilo se odstranit zával při vchodu do dolu, a tak se první dobrodruzi mohli dostat do dovnitř. Důl byl představován hlavní budovou střediska, která spolu se zatemněním, příšerkami uvnitř, chrastícími řetězy, vrzajícími panty a psychedelickou hudbou vytvořila atmosféru v prostředí českých larpů vskutku nevídanou (Zde patří dík vedení STANu i střediska, kteří nám umožnili využít většinu prostor Březové — děkujeme!). Každý pokoj na budově měl svoji vlastní událost. Postupně se podařilo najít truhlu s legendárním pokladem (zamčenou na čtyři zámky) a čtyři klíče. Bohatství čtveřice hrdinů z dávných dob však bylo méně hmotné, než nálezce doufal — hrdinové totiž do truhličky umístili pergamen s posláním, že není většího bohatství, než-li dlouholetého přátelství.

Mezitím, co se v dole zkoumalo, venku pobíhal vlkodlak (vyšel nám i úplněk). Přes náznaky mnoha postav se naši dobrodruhové rozhodli jej ulovit — to se jim nakonec podařilo. Celé to komplikuje fakt, že vlkodlak byl bývalý velitel městské stráže a ve své vlčí podobě město chránil před nestvůrami noci.

Abychom nezapomněli, „někdo“ zabil našeho lordovévodu. Nemilé pro dobyvatele pevnosti, kterému plánoval lordovévoda pevnost odkázat — již to nestihl, a tak dědí dvě sličné hostinské, které vypadají jako bláznivé ženské — pořád mluvily se vzduchem, měly v krčmě levitující korbely a podivnou sovičku. Nicméně, vařily dobře, takže vzpoura města asi nebude.

Poslední příběhovou linku, kterou zmíníme, je Kniha mrtvých. Skupina dobrodruhů rozluštila cyrilici a pokusila se ji najít, avšak sám jeden z těch, který se pokoušel knihu (místy úspěšně) využívat, ji raději Smťovi vrátil — to protože chvíli po dané osobě šli snad všichni lovci odměn… jejda.

Těšíme se na vás tedy za rok, nebo na některém z našich táborů (ať už je to Warcraft, Pán prstenů, ŠČAK, Zaklínač v Jeseníkách či Star Wars)!

Jedna odpověď na „Druhý ročník Víkendovky je za námi!“

  1. Pingback: Víkendovka na Březové (2. ročník) – Podvečerní hlídka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *